Peste 100 de carți postale din secolul trecut, donate Muzeului ASTRA

Știri de Sibiu, 28.02.2018

Artista Voichița Manu-Cecălăcean a donat Muzeului ASTRA din Sibiu o colecție cu 122 cărți poștale din perioada 1905-1917. Cărțile poștate, moștenite în mare parte de la bunica artistei, vor putea fi admirate de publicul sibian, de joi, 1 martie, în cadrul expoziției „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală”.

Alături de cartile poștale se va afla 25 de picturi realizate de artista și un caiet de amintiri care suprinde framantarile prin care a trecut România în secolul trecut.

”Ilustratele reconstituie o perioadă tulbure a istoriei României din perspectiva „Suavei/grațioasei Domnișoare Aurelia Manu” și a apropiaților ei. Ideea României Mari, eforturile pentru realizarea acestui vis, războiul, dar și preocupările, temerile, suferințele tinerilor transpar din rândurile scrise cu migală și din suflet. O vom cunoaște pe Doamna Voichița Manu-Cecălăcean, într-o dublă ipostază: pictor și donator. Absolventă a Facultății de Arte Plastice din Cluj-Napoca, artista are un palmares impresionant de expoziții, marea lor majoritate organizate după 2010. Portrete, flori, peisaje rurale și citadine în culori pastelate sau tonuri puternice, tablourile Voichiței Manu-Cecălăcean traduc vivacitatea artistei.” , a declarat Alexandra Gruian, muzeograf Muzeul ASTRA.

În cadrul expoziției, vor mai fi expuse 25 de picturi realizate de doamna Voichița Manu-Cecălăcean.
Expoziția „Voichița Manu-Cecălăcean: Lumea ca o carte poștală” va fi vernisată joi, 1 martie, la ora 13.00, și va rămâne la Muzeul ASTRA până în data de 30 martie.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.