Copii salvați de pompieri din zăpadă, în drum spre scoala din Ruși

Știri de Sibiu, 28.02.2018

Din cauza drumului acoperit cu zăpadă, 12 copii din satul Veseud, județul Sibiu, au fost duși la scoală, în localitatea Ruși, cu ajutorul pompierilor.

Foto:isusibiu

Zăpada și temperaturile  scăzute au creat noi probleme, astfel încât microbuzul scolar nu i-a mai putut transporta pe cei mici la scoală, elevii fiind salvați din frig de pompieri, cu trei autospeciale ISU.

”Datorita pompierilor, 12 copii au ajuns în acest moment în siguranță la școala din localitatea Rusi. Aceștia au fost transportați cu trei autospeciale din cadrul ISU Sibiu din satul Veseud și pana la școala din localitatea Rusi. Din cauza drumului, care era acoperit cu zăpadă, microbuzul nu a reușit sa se deplaseze”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Cei 12 copiii au fost dusi la scoală, urmand sa indure aceleasi conditii si la intoarcerea spre casă.

Este pentru a doua zi consecutiv cand copiii din satul Veseud ajung cu greu la scoală din cauza drumului îngreunat de zăpadă, fără ca autoritățile locale sau Inspectoratul Școlar Sibiu să ia măsuri de protecția elevilor.

Culmea, pompierii sibieni au fost alertați miercuri dimineață să intervină în ajutorul copiilor chiar de catre inspectorul școlar general Claudia Mery Simtion și de prefectul Adela Muntean.

Elevii din satul Veseud Slimnic parcurg zilnic cate 7 kilometri ca sa ajungă la scoală.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: Copii salvați de pompieri din zăpadă, în drum spre scoala din Ruși […]