Prefectul de Sibiu despre deszăpezire: Cu vorba bună, se pare că nu se poate (VIDEO)

Știri de Sibiu, 28.02.2018

Prefectul de Sibiu Adela Muntean s-a declarat în continuare nemulțumit de reacția firmelor care se ocupă cu deszăpezirea sau de implicarea unor primării din județ și a cerut conducerii Poliției Sibiu să aplice legea în cazurile unde nu s-a acționat pentru deszăpezire, având în vedere că nu s-a reușit ”cu vorba bună”.

În ședința Colegiului Prefectural de miercuri, prefectul de Sibiu s-a declarat ”vinovat” de faptul că a cerut înca de zilele trecute IPJ Sibiu să aplice legea în cazurile unde nu s-a acționat pentru deszăpezire, respectiv să dea amenzi.

”Din nefericire, urmare a CJSU -ului de ieri, am constatat că în continuare avem tonsoane de drum la fel de acoperite de zăpadă și pe care nu s-a acționat. La fel, nu vreau să fac un secret din asta, se va aplica legea pentru că, cu vorba bună, cu întelegerea și apelul la bunăvoință, se pare că nu se poate. Deci, nimeni nu este vinovat, nimeni nu trebuie să sustină pe nimeni. Fiecare trebuie să își facă datoria și obligațiile legale”, a declarat Adela Muntean.

Prefectul nu a ezitat să critice Primaria Slimnic, care nu a luat nicio masura ca sa elibereze drumul copiilor din Veseud catre scoală.

”Este un episod cu care ne-am confruntat toată săptămâna. Toată săptămâna ne-am confruntat cu problema aducerii copiilor de la Veseud la Ruși. Am tolerat, pana azi, cand am intervenit cu masini de la ISU ca sa aducem copiii la scoala. Nu este posibil ca în continuare să privim lucrurile detașat, incluisv la nivel de administratii locale și să nu ne intereseze”, a mai spus Muntean.

Citeste si: Copii salvați de pompieri din zăpadă, în drum spre scoala din Ruși

Pentru a reduce situatiile critice, prefectul de Sibiu a cerut conducerii IPJ Sibiu să verifice în permanență starea drumurilor și să ”acționeze conform prevederilor legale, acolo unde autoritățile publice locale nu asigură deszăpezirea drumurilor”.

IPJ Sibiu a sanctionat marti SC Drumuri si Poduri Sibiu cu amenda record, in valoare de 7.250 de lei, pentru ”nerespectarea obligatiei de a actiona in vederea deszapezirii drumului”.

Citește și: Drumuri și Poduri, amendată pentru necurățarea drumului Sibiu – Agnita

De asemenea, firma Terra Bilding, care se ocupa de deszapezirea orasului Sibiu, a fost sancționată în ultimele zile de două ori de agenții de la Rutieră: o sanctiune in valoare de 2900 lei in data de 25 februarie iar luni, 26 februarie, s-a aplicat o a doua sanctiune in valoare de 3625 lei.

Primăria Sibiu și Consiliului Județean Sibiu au fost criticate, marți, de prefectul Adela Muntean, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru modul în care s-a acționat pentru deszapezirea drumurilor. Prefectul a cerut intervenția mașinilor și în cartierele Sibiului și a insistat ca toate drumurile județene să fie curațate de zăpadă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.