FDGR își mobilizează membrii pentru campania „Fără penali în funcții publice”

Știri de Sibiu, 30.03.2018

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) apelează la membrii comunității și la simpatizanți pentru strângerea semnăturilor necesare inițiativei „Fără penali în funcții publice” lansată de Uniunea Salvați România (USR). Forumul va duce campania în întreaga țară iar mobilizarea se va face prin „email”, a declarat Paul Iurgen Porr, președintele FDGR, în timpul conferinței de presă susținută la sediul USR Sibiu, alături de Dan Barna, președintele USD Sibiu.

Potrivit liderului comunității germane din România, membrii Forumului au sprjinit „de la bun început” inițiativa care cere modificarea articolul 37 din Constituție prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

„Noi am avut un Comitet Director, la 3-4 zile dupa inițiativa USR, și am hotărât în unanimitate să sprijinim aceasta inițiativă. Eu cred că mai ales societatea civilă din România și orice om corect și cu bun simț ar trebui să subscrie la această inițiativă. Trebuie să începem cu schimbarea Constituției, după aceea cu schimbarea legilsației și după aceea cu respectarea acesteia, pentru a putea însănătoși societatea românească care la ora actuală este cum este cum este, din păcate”, a declarat Paul Porr.

Președintele FDGR a precizat ca se va apela ”la membrii si simpatizanții din toata tara, respectiv la membrii, familiile lor și prietenii”.

”Vom face o campanie prin email, cu toate filialele pe care le avem în țară”, a mai spus Porr.

În timpul conferinței de presă, Porr a completat lista cu semnături deschisă de președintele USD, Dan Barna, dând startul campaniei de strângere de semnături și la Sibiu.

”Avem șase luni la dispoziție, timp în care toți cetățenii care sincer cred că nu este normal să avem o țară în care persoanele condamnate penal să ne  coducă și să ne reprezinte, să semneze pentru aceasta inițiativă. Este un demers important pentru întreaga societate.(..) Este nevoie de modificarea Constituției și este nevoie să apară acest principiu în legislația națională pentru că doar morala, se pare că nu este suficientă”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Inițiatorii campaniei și-au propus să depășească la Sibiu pragul de 25.000 de semnături, inițiativa avand nevoie de 500.000 de semnături valabile, la nivel național.

Citeste si: USR Sibiu începe strângerea de semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.