După 10 ani de „Faust”, TNRS își ia rămas bun de la actorul Ilie Gheorghe

Știri de Sibiu, 29.04.2018

Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu (TNRS) deplânge moartea actorului Ilie Gheorge care s-a stins din viața în noaptea de sâmbătă spre duminică.

După 10 ani de prestație fascinantă în mega- spectacolul ”Faust” în regia lui Silviu Purcărete, Ilie Gheorge a părăsit scena pentru totdeauna, la varsta de 77 de ani.

Vestea trecerii la cele vesnice al actorului TNRS coincide cu primele reprezentatii din 2018 ale spectacolului „Faust” la Sibiu, cand ”întreaga suflare îndoliată a TNRS va cânta înălțarea la cer a sufletului marelui artist Ilie Gheorghe precum în finalul spectacolului!”, anunță TNRS în mesajul de adio transmis duminica.

S-a înălțat la Cer unul dintre cei mai mari actori ai neamului românesc: Ilie Gheorghe. A plecat pe puntea dintre cele mai frumoase luni ale anului: aprilie cea plină de rugăciunea luminii și florilor, și mai – bucuria culorilor și a primelor fructe!
Cum nimic nu este întâmplător în viață, „Faust” revine primăvara pe scenă pentru a arăta învățătura Domnului Iisus: „cu moartea pre moarte călcând”!Cele două reprezentații „Faust”, din 30 aprilie și 1 mai, vor fi prinosul și omagiul artiștilor și publicului, celui care, vreme de aproape 10 ani, l-a întruchipat pe Faust în România și în lume. Așa cum a mărturisit: „Faust m-a învățat să nu mă mai tem de moarte!”
Întreaga suflare îndoliată a TNRS va cânta înălțarea la cer a sufletului marelui artist Ilie Gheorghe precum în finalul spectacolului, când Faust se înalță cu tinerii la cer, cântând.Drum cu lumină, Maestre!

Ilie Gheorghe s-a născut la 21 septembrie 1940, în comuna Giubega, judeţul Dolj.

În 2011 a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate iar în 2014 a fost premiat în cadrul Galei Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: După 10 ani de „Faust”, TNRS își ia rămas bun de la actorul Ilie Gheorghe […]