Numărul înțepăturilor de căpușe s-a dublat față de anul trecut

Știri de Sibiu, 30.04.2018

Sibienii apelează tot mai des la ajutorul medicilor pentru scoaterea căpușelor de pe corp, numărul întepăturilor de căpușe înregistrate în spitalele din județ fiind aproape dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit statisticilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

”Conform datelor centralizate din cele 6 unităţi spitaliceşti din Sibiu, în anul 2018 s-au prezentat la spital un număr total de 135 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 78 persoane în aceeași perioadă a anului 2017”, menționează DSP Sibiu în raportul de centralizare realizat până în data de 18 aprilie.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în ultima saptamana de monitorizare, respectiv a treia saptamana din luna aprilie, cand 83 de persoane au ajuns la spital pentru ajutor medical. Cele mai multe cazuri s-a semnalat la Sibiu, 59 de pacienți, dintre care 24 au fost copii.

Sibiul este uramt de Mediaș, unde 24 de pacienți au ajuns numai intr-o saptamana la spital cu muscaturi de capuse.

Autoritatile sibiene sunt in alerta, din luna aprilie , cand au reapărut cazurile de întepaturi de capuse, insecte care generează Boala Lyme.

Primaria Sibiu incepe dezinsectia parcurilor și spațiilor verzi împotriva țânțarilor și a căpușelor, de joi, 3 mai.

Citeste si: Atenție: Parcurile și zonele verzi din Sibiu se tratează împotriva căpușelor, de joi
 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.