Mii de oameni s-au distrat în Dumbrava, în prima duminică a sezonului estival

Știri de Sibiu, 30.04.2018

Peste 5000 de persoane, adulți și copii, s-au bucurat duminică de programul oferit de Muzeul Astra din Sibiu, care a deschis sezonul estival cu prima ediție a Târgului de țară și a dat posibilitatea vizitatorilor să interacționeze cu muzeografii și meșterii populari invitați pentru susținerea a nu mai puțin de șapte ateliere meșteșugărești.

”Într-o duminică însorită, peste 5000 de vizitatori s-au bucurat de Muzeul ASTRA. Aceștia au profitat din plin de cele șapte ateliere interactive pregătite special pentru această minivacanță de 1 mai. Vorbim despre țesut un tricolor uriaș la gherghef, olărit, pictură pe lemn, cofecționat opinci, prelucrare lemn, împletit paie și confecționat găitane”, anunță CNM Astra.

Printre actracțiile sezonului s-a numărat și pregatirea tricolorului Marii Uniri, început în data de 1 Decembrie la Muzeul Astra, la care vizitatorii au putut lucra, sub îndrumarea specialiștilor. Secrete gerghefului au fost dezlaluite, duminică, de Rodica Ispas, renumit meșter tradițional.

Foto: Facebook.com

Programul  continua in mini-vacanta de 1 mai. Atelierele din programul ,,Animă ASTRA” au loc între orele 11.00 și 17.00, iar cele de tehnici de decorat ceramică la roată între orele 10.00 și 16.00.

După plimbare și distractie, vizitatorii se pot relaxa în cafetăria Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului sau pot degusta din preparatele aduse de producători la Târgul de țară.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.