Primarii, avertizați de Prefectul Sibiului să se implice în prevenirea inundațiilor

Știri de Sibiu, 29.06.2018

Prefectul de Sibiu Adela Muntean a lansat vineri un apel către primarii din județ, Consiliul Județean Sibiu și  Comitetele Locale pentru Situații de Urgență să se implice în decolmatarea șanțurilor și prevenirea inundațiilor, pe fondul avertizărilor meteo de ploi torențiale.

„Facem un apel către comitetele locale pentru situații de urgență și primari să se implice activ în situațiile în care apar probleme cauzate de inundații și să ni le comunice de îndată. De asemenea, solicităm administratorilor drumurilor județene să participe la decolmatarea șanțurilor deoarece, în starea actuală, acestea nu au capacitatea de a face față aluviunilor de pe versanți. Se impune intervenția de îndată, cu utilajele și logistica pe care le au”, a transmis prefectul Adela Muntean

Tot vineri, prefectul a dispus constituirea Comisiei de evaluare a pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

În urma ploilor abundente, zeci de subsoluri din Sibiu, Selimbar, Cristian și Sura Mică au fost inundate iar sistemele de canalizare au cedat.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat situații de urgență în care au intervenit cu echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție al Județului, din partea Poliției Locală Sibiu, a Sistemului de Gospodărire a Apelor, a Societații de Drumuri și Poduri, precum și din partea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA.

Sibiul se afla pana sambata sub averizare Cod Galben și Portocaliu de ploi torențiale, potrivit ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.