O nouă noapte albă pentru pompierii sibieni

Știri de Sibiu, 30.06.2018

Ploile abundente au continuat să creeze probleme în mai multe localități din județul Sibiu, vineri noapte spre sâmbătă fiind încă o noapte albă pentru pompierii sibieni și proprietarii afectați. S-a intervenit în  Şura Mică, Nochrich, Glâmboaca și Sălişte și Pelișor.

Potrivit Cristinei Criveanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Sibiu, 13 cadre militare au intervenit în cursul nopții trecute şi 5 autospeciale dotate cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate, ca urmare a ploilor abundente.

Pompierii au ajutat la evacuarea apei din curţi, subsoluri şi demisoluri ale locuinţelor.

S-a intervenit la o gospodărie din localitatea Şura Mică, 2 gospodării din localitatea Nochrich, o gospodărie din localitatea Glâmboaca, în Sălişte s-a evacuat apa de la un tub de canalizare, pompierii fiind chemati în sprijinul societatii de apă şi canalizare.

Pompierii au fost chemati si pe DJ 33, unde s-a surpat drumul din cauza ploilor.

Citeste si: Drum surpat din cauza ploilor în județul Sibiu

”Un echipaj de la Staţia de Pompieri Agnita a fost trimis în sprijinul poliţiei şi administraţiei comunei Bârghiş, în acţiunea de consolidare a drumului comunal 33 Zlagna- Pelişor, care s-a surpat la intrare în Zlagna”, mai informează ISU Sibiu.

De asemenea, pe fondul avertizărilor hidrologice, pompierii au patrulat pe râul Cibin pentru a urmari debitul apei,”fără a fi identificate probleme până la acest moment”, mai precizează cpt.Cristina Criveanu.

Județul Sibiu s-a aflat pana sambata dimineata sub avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente, alerta de inundații fiind mentinută în continuare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.