CNAIR: Duminică se deschide Transfăgărășanul (VIDEO)

Știri de Sibiu, 30.06.2018

La o zi după ce a anunțat amânarea redeschiderii circulației pe Transfăgărăşan, din cauza vremii,  Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a revenit cu un comunicat prin care anunță reluarea circulaţiei rutiere pe DN7C, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, de duminică.

”Mâine, 1 iulie 2018, începând cu ora 11:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule”, anunță CNAIR.

Drumarii recomandă prudență din partea șoferilor și avertizează asupra prezenței urșilor în apropiere de DN7C.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. Atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, mai transmite CNAIR.

Lucrările de curatare a drumului care face legatura între Ardeal și Tara Romneasca, prin Munții Făgăraș, au durat aproximativ 4 săptămâni.

”Au participat 25 de angajați de la SDN Sibiu, Secția Producție a DRDP Brașov și Districtul Bâlea care au lucrat cu 5 utilaje.S-au evacuat peste 500 de metri cubi de piatră și stâncă, aproximativ 2000 de metri cubi de zăpadă și s-au reparat și instalat in jur de 500 de metri lineari de parapet”, potrivit DRDP Brașov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.