Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA

Știri de Sibiu, 06.07.2018

Cel mai mare sindicat din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu cere public conducerii Consiliului Județean Sibiu și consilierilor județeni să renunțe la decizia luată de concesionare a terenului fostei unități de aviație de pe Șoseau Alba Iulia în favoarea Camera de Comerț și Industrie Sibiu, organizație neonguvernamentală interesată să amenajeze pe domeniul public  un centru expozițional.

Biroul Executiv al Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu a transmis vineri o scrisoare deschisă, semnată și de Olimpiu Grumăzescu, vicepreședintele Federației Sindicatelor Aeroportuare din România, prin care dezaprobă decizia politică luată de administrația județeană sibiană.

Concesionarea celor 27.000 de metri care au aparținut domeniului public al Județului Sibiu în favoarea Camerei de Comerț Sibiu, condusă de Eugen Iordănescu, nu face altceva decat sa blocheze dezvoltarea aeroportului sibian și este în defavoarea orașului, se menționează în document.

Hotărârea CJ Sibiu contestată de sindicaliștii din aviație a fost votată la finalul lunii iunie de consilierii județeni PSD, PNL și FDGR, in unanimitate. Aleșii județului au agreat amenajarea unui spatiu expozițional pentru CCIA în zona unde, initial, era prevazută amenajarea unei zone cargo.

Citeste si: Cimpean intră din nou în război cu sindicaliștii de la Aeroport. Pentru CCIA!

Scrisoare Deschisă:

Către Consiliul Județean Sibiu
Stimată doamnă președinte al Consiliului Județean Sibiu,
Stimați consilieri județe

”Am aflat cu neplăcută surprindere despre Hotărârea Consiliului Județean Sibiu Nr. 163 din 28 iunie 2018, prin care decideți concesionarea terenului aflat în administrarea R.A. Aeroportul Internațional Sibiu pe care se află fostul hangar al unității militare de elicoptere.

De ce s-a omis din titlu aceasta precizare și anume că terenul se afla în administrarea Aeroportului? Pentru a fi mai ușor de trecut cu vederea de către contribuabilul mai puțin avizat? Sperăm că nu și că a fost doar o omisiune nevinovată.

Deoarece nu pare că ați fi consultat părerea unor specialiști în aviație civilă înainte de a lua decizia, vă rugăm să reveniți asupra ei și să nu amputați viitorul Aeroportului Internațional Sibiu în ceea ce privește construirea în acea zonă a unui Terminal cargo, investiție care ar putea aduce un avantaj important pentru Aeroportul NOSTRU. Și când spunem AL NOSTRU, ne referim la cetățenii acestui județ, ai căror bani au stat la baza modernizării și extinderii vechiului aeroport și ai căror bani vor putea sta și la baza extinderii operațiunilor acestuia la componenta de marfă.

Credem că este suficient precedentul nefericit al construirii clădirii Vămii într-o zonă care ar fi permis acum extinderea parcării Aeroportului, parcare aflată într-o criză evidentă de spațiu pe fondul creșterii spectaculoase a numărului de pasageri. Nu este cazul să repetați această greșeală și să amanetați viitorul transportului de marfă prin Aeroportul Internațional Sibiu, concesionând pripit acel teren amplasat în cea mai favorabilă poziție pentru realizarea acestei mult dorite (și necesare) investiții.

Dați, vă rugăm, dovadă de mai multă viziune pe termen mediu și lung decât predecesorii dumneavoastră care au făcut greșeala transmiterii acelui teren din administrarea R.A. Aeroportul Sibiu, în administrarea Direcției Generale a Vămilor; dați dovadă de încredere în viitorul Aeroportului Internațional Sibiu și de ce nu, dați dovadă de voință politică și puneți bazele pe acel teren pentru viitorul Terminal cargo al Sibiului.

În lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate la nivelul întregii țări, din cauza căreia România a pierdut investiții enorme în favoarea vecinilor săi de la vest, faceți din Sibiu un exemplu despre ceea ce o comunitate locală poate oferi investitorilor străini (din întreaga zonă, nu doar din județul Sibiu) în materie de facilități de transport modern și rapid, atât de important pentru investițiile pe care aceștia le-au făcut și poate le vor mai face, inclusiv datorită acestui sprijin din partea comunității noastre”,

Biroul Executiv al Sindicatului Liber Independent al Aeroportului Sibiu
Patriche DRAGOȘ – lider sindical
Claudiu Solomon – vicelider sindical
Olimpiu GRUMĂZESCU – vicepreședinte al Federației Sindicatelor Aeroportuare din România
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA […]

  2. […] Citeste si: Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA […]

  3. […] Citeste si: Sindicaliștii din aviație cer CJ Sibiu să blocheze concesionarea terenului dat CCIA […]

1 2