Bolnav de la Centrul Tălmaciu, muscat de gât și cu ochii scoși

Știri de Sibiu, 31.07.2018

Scene de groază la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din județul Sibiu. Ambulanța Sibiu a preluat luni dimineața din Centrul de Recuperare un pacient în stare de soc, după ce a fost mușcat și i-au fost scoși ochii de un alt pacient, potrivit Serviciului de Ambulnață Sibiu.

”Un pacient în vârstă de 32 a fost agresat, i-au fost scoși ambii ochi și muscat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la Spitalul Județean Sibiu în stare de soc, cu brahicardie”, a declarat Liliana Blaga , purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Sibiu.

La Centrul de Recuperare si Reabilitare , aflat în subordinea DGASPC Sibiu, sunt tratati pacienti cu probleme neuromotorii si neuropsihice.

UPDATE1: Tânărul cu ochii smulși a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Sibiu, unde a rămas internat pe secția de Terapie Intensivă.

In ciuda gravității incidentului de la Tălmaciu, DGASPC Sibiu nu a reacționat în niciun fel până marți, oficialii instituției sibiene precizand ca se așteapta ”un raport” din partea conducerii centrului, solicitați fiind pentru informații.

Între timp, pacientul care și-a agreat colegul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

Pacienții aflați în îngrijire la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu I nu sunt supuși unui regim special de izolare,  putând interactiona în incinta si curtea centrului.

UPDATE2: Directoarea Centrului de la Tălmaciu unde s-a produs agresiunea spune că totul s-a petrecut ”într-o fracțiune de secundă”.

”Pacientul a devenit agitat, a început să smulgă perdelele din centru iar infirmiera prezentă în zonă l-a luat. S-a smuls insă din mâna ei, a lovit-o și pe ea și s-a năpustit peste celălalt pacient și i-a smuls ochii. Totul s-a petrecut in doar cateva momente, într-o fracțiune de secundă. (…) Incă este greu de realizat că s-a întâmplat așa ceva!”, a declarat pentru StirideSibiu.ro Bianca Bobeică directoarea Centrului de la Tălmaciu.

Tânarului de 32 de ani i-au fost scoși ochii cu degetele.

La Talmaciu sunt îngrijiți 133 de pacienți cu afecțiuni neuropsihice care sunt supravegheați de 92 de îngrijitori. În situații de criză ale pacienților, personalul recurge, potrivit regulamentului, la camasa de forță iar pacienții sunt transportați la Spitalul de Psihiatrie.

Citeste si:SCJS: Pacientul agresat la Tălmaciu și-a pierdut definitiv ambii globi oculari

Citeste si: CJ Sibiu cere informare în cazul pacientului cu ochii scoși; După ce s-a scris în presă
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Răspunsuri

  1. […] Citeste si: Bolnav de la Centrul Tălmaciu, muscat de gât și cu ochii scoși […]

  2. […] Citeste si: Bolnav de la Centrul Tălmaciu, muscat de gât și cu ochii scoși […]

  3. […] Citeste si: Bolnav de la Centrul Tălmaciu, muscat de gât și cu ochii scoși […]