CJ Sibiu cere informare în cazul bolnavului cu ochii scoși; După ce s-a scris în presă

Știri de Sibiu, 31.07.2018

Reacții întârziate la Consiliul Județean Sibiu în cazul bolnavului mutilat într-un centru de reabilitare din județ. Conducerea Consiliului Județean Sibiu s-a declarat preocupată, marți, de soarta bolnavului de 32 de ani de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu I căruia un alt pacient i-a smuls ochii, reacția apărând doar după ce cazul a ajuns în atenția presei.

Pacientul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu I a fost mutilat de un alt bolnav în vârstă de 21 de ani care luni dimineața a suferit o criză.

Citeste si: Bolnav de la Centrul Tălmaciu, muscat de gât și cu ochii scoși

De luni pana marți dimineața, când s-a aflat oficial de incidentul grav, nici CJ Sibiu, nici Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, care se află în subordinea CJ și care gestionează rețeaua de centre județene, nu au scos o vorbă despre incident, deși cazul era cunoscut în ambele instituții.

La solicitarea, StirideSibiu.ro, la o zi după evenimentul de la Tălmaciu, CJ Sibiu anunță că a cerut ”o informare de urgență ” și că s-a interesat de soara celor doi pacienți cu probleme.

“Consiliul Județean Sibiu a înaintat astăzi, 31.07, o solicitare directorului general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului prin care a cerut o informare de urgență (termen de transmitere ora 14) cu privire la evenimentul tragic petrecut în data de 30 iulie la CRRN Tălmaciu, modul de verificare a împrejurărilor care au făcut posibilă o astfel de situație, precum și măsurile dispuse pentru prevenirea pe viitor a unor incidente soldate cu vătămare corporală.De asemenea, Consiliul Județean Sibiu a luat legătura cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru a afla situația medicală a beneficiarului agresat, iar biroul de presă a Spitalului Județean a transmis o informare de presă asupra stării de sănătate a pacientului și a îngrijilor de care a avut și are parte.Totodată, Consiliul Județean Sibiu l-a contactat pe directorul medical al Spitalului de Psihiatrie Sibiu care a transmis că beneficiarul care și-a agresat colegul este internat în condiții de siguranță, sub atentă supraveghere“, a precizat Ioana Căpățână, purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu.

Bolnavul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu I care a fost mutilat de un alt bolnav în vârstă de 21 de ani și-a pierdut ambii ochi, potrivit medicilor.

Bianca Bobeică, directoarea Centrului de la Tălmaciu, spune că totul s-a petrecut ”într-o fracțiune de secundă” și că este un act de o violență fără precedent.

”Pacientul a devenit agitat, a început să smulgă perdelele din centru iar infirmiera prezentă în zonă l-a luat. S-a smuls insă din mâna ei, a lovit-o și pe ea și s-a năpustit peste celălalt pacient și i-a smuls ochii. Totul s-a petrecut in doar cateva minute. (…) Incă este greu de realizat că s-a întâmplat așa ceva!”, a declarat pentru StirideSibiu.ro Bianca Bobeică.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean Sibiu iar agresorul la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu.

La Talmaciu sunt îngrijiți 133 de pacienți cu afecțiuni neuropsihice care sunt supravegheați de 92 de îngrijitori. În situații de criză ale pacienților, personalul recurge, potrivit regulamentului, la camasa de forță iar pacienții sunt transportați la Spitalul de Psihiatrie.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig, care face cercetari pentru ”vătămare corporală”.

Citeste si:SCJS: Pacientul agresat la Tălmaciu și-a pierdut definitiv ambii globi oculari

UPDATE: Potrivit unei completări făcută de purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu, președinta CJ, Daniela Cîmpean, ”a aflat azi despre incident”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: CJ Sibiu cere informare în cazul pacientului cu ochii scoși; După ce s-a scris în presă […]