Turistă din Ungaria, accidentată grav în zona Lacului Bâlea

Știri de Sibiu, 31.07.2018

O echipă a Serviciului Județean Salvamont Sibiu și elicopterul SMUDR au fost solicitate marți să intervină în ajutorul unei femei în varsta de 50 de ani accidentată în zona Bâlea, Munții Făgăraș.

Potrivit șefului Salvamont Sibiu, Adrian David, turista rănită se afla împreună cu un grup din Ungaria și a alunecat pe o potecă montană.

”A suferit un traumatism cranio cerebral, cu pierderea stării de constientă, după ce a cazut pe o poteca din apropierea Laculului Balea.În sprijinul patrulei Salvamont Balea Lac a decolat si elicopterul SMURD de la Tg.Mures”, a precizat Adrian David.

Turistii au cerut  ajutorul apeland numarul de urgență 112.

UPDATE: În jurul orelor 17.00, salvamontiștii au reușit să coboare turista accidentată  pe DN7C Transfagarasan , de unde a fost preluată cu mașina Salvamont Argeș și transportată spre elicopterul oprit la baza muntelui, din cauza vremii.

”Pacienta este coborâtă pe Transfăgărășan, în apropiere de Cartisora, de unde va fi preluată de elicopter. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile de la Bâlea, echipajul elicopterului a decis aterizarea la baza muntelui”, a apreciat  Adrian David

Site in actualizare
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.