Felicia Filip despre proteste: Demonstrație de civilizație la Sibiu; Să avem puterea asumării și iertării

Știri de Sibiu, 13.08.2018

Prezentă la Sibiu, unde a susținut în weekend un concert extraodinar în aer liber în cadrul festivalului ”Classics for Pleasure”, soprana Felicia Filip a remarcat ”demonstraţia de civilizaţie” din timpul protestelor din oraș, pe care le-a catalogat ”o încercare” pentru România în an Centenar. În contextul violențelor din Capitală, renumita soprana a adresat un mesaj emoționat românilor, cu nevoia asumării, recunoașterii și iertării celor întâmplate.

”De fiecare data cand venim în Sibiu primim această demonstratie de prețuire și de iubire. Eu, familia mea și Opera Comică pentru Copii suntem niste copii răsfățați și aici la Sibiu. Aici este o viață culturala de înalta calitate. Se întâmplă lucruri miraculoase aici”, a declarat Felicia Filip după concert.

Citeste si: Felicia Filip și Petre Sbârcea, premiați în prezența a mii de melomani la Sibiu (VIDEO)

Foto: revistatango.ro

Întrebată cum vede evenimentele din ultimele trei zile din România, Felicia Filip a remarcat ”demonstrația de civilizație” de la Sibiu, unde protestatarii au așteptat în fiecarea seară încheierea concertului din Piața Mare, după care și-au continuat marșul în zona centrală a orașului.

”Vreau să vă zic că aici s-a făcut o demonstraţie de civilizaţie. În fiecare seară au respectat acest fenomen-muzica, şi apoi au venit ei, cu ideile lor, cu întrebările lor, cu pretenţiile lor, cu nerealizările lor. Până la urmă este vorba de o cerere de ajutor. (…) Sunt momente în viaţă în care ne răzvrătim: împotriva noastră, împotriva celui care ne iubeşte cel mai tare sau împotriva lumii. Este firesc să existe asemenea momente. Important este să analizăm cu obiectivitate, cu empatie, dincolo de asta, cu acea iubire”, a marturisit artista.

În opina sa, tensiunile din ultimele zile și din ultimul an par să fie o ”încercare” pentru țară, la 100 de ani de la Unire , asumarea și iertarea fiind importante în astfel de momente.

”Dumnezeu ne-a dat şansa să facem ceva frumos cu noi, cu viaţa noastră, cu locul în care ne-am născut, cu apropiaţii noştri, cu rudele noastre, cu fraţii noştri. Şi sunt sigură există energii ale noastre care vor calma aceste lucruri şi vor pune în evidenţă ce este valoros, ce este frumos, ce este important. Sunt sigură că toţi aceşti oameni care şi-au spus vorbe grele, care s-au bătut, va fi momentul foarte, foarte apropiat când vor realiza când au greşit, cât au greşit, cât au câştigat, ce au câştigat şi ce înseamnă locul acesta miraculos, care se cheamă România. Poate că este o încercare ca să se întâmple atâtea lucruri, în anul în care noi serbăm Centenarul. Să avem mare grijă cu aceste lucruri! Să vedem dacă ceea ce se întâmplă cu noi este din pricina noastra sau nu! Să avem puterea să ne asumăm și să recunoaștem dacă am greșit, să le ne cerem iertare celor cărora le-am greşit, dar să realizăm aceste lucruri”, a declarat Felicia Filip.

Artista și-a exprimat credința într-o soarta mai bună pentru români și în puterea lor de împăcare: ”Să ne dea Dumnezeu să ne fie bine tuturor, să ne împăcăm unii cu alţii şi mai ales să trăim momentul în care cei care sunt unul împotriva celuilalt, îşi dau mâna, se îmbrăţişează şi îşi împreunează lacrimile de bucurie!”.

Felicia Filip și dirijorul Petre Sbarcea au primit duminică seara, în prezența a mii de oameni, premiul de excelență pentru ”întreaga actvitate”, în încheierea Festivalului ”Classics for Pleasure – 100 de ani de excelenta”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.