“Cântecele Munților” oferă seri gastronomice tradiționale și dans

Știri de Sibiu, 30.07.2014

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este singurul festival din România care, pe lângă parada portului popular și spectacole folclorice, întregește tabloul culturii tradiționale cu seri tradiționale cu specific gastronomic. Regalul gastronomic debutează miercuri cu seara românească.

Cea de-a XXXIX-a ediție a festivalului se desfășoară în această săptămână și reunește 800 participanți din Turcia, Algeria, Cipru, Cehia, Bulgaria și România.Serile tradiționale gastronomice sunt evenimentele speciale în cadrul cărora folclorul și gastronomia tradițională din țările invitate în festival se îmbină.

Astfel, sibienii și turiștii au prilejul să deguste preparate tradiționale din Cipru, Cehia, Cipru şi  România, dar și să danseze și să cânte alături de invitaţii din festival.

Miercuri,  în preambulul festivalului, cei interesați pot să participe o seară tradițională românească, la ora 20, la Cămara Boierului (Hotel Hilton). Atmosfera este asigurată de membrii Ansamblului Folcloric Profesionist “Cindrelul – Junii Sibiului”.
Meniul serii cuprinde: gustare țărănească, sărmăluțe cu mămăliguță, plăcintă cu prune, apă plată / minerală și țuică. Preţul unui meniu este de 55 lei /persoană. Rezervări se pot face încă la telefon:0733/490845.

Joi, 31 iulie, de la ora 20, are loc seara tradiţională cipriotă, la Restaurant Casa Armatei. Ansamblul cipriot “Achna Forest“ va reitera atmosfera specifică tavernelor, prin cântece și dansuri ce au făcut celebru folclorul cipriot, dar și prin preparate specifice bucătăriei acestei țări.
În meniu se regăsesc Koupepia– Sărmăluțe în foi de viță, Keftedes – Chifteluțe și Koupes– Salată. Prețul unui meniu este de 35 lei / persoană, iar rezervări se pot face la telefon: 0753/044.160.

Preparate specifice bucătăriei turcești – supă de orez, miel sote cu pilaf de orez și baclava – vom degusta la seara tradiţională turcească, organizată, sâmbătă 2 august, ora 20, la Restaurant Grand Hotel. Atmosfera va fi întreținută de Ansamblul CultureKafkasFolk Dance. Preţul unui meniu este de 35 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon:0741/002.517.

În ultima seară de festival, oferă o petrecere alături de Ansamblul “The KyjovMoravian” din Cehia. Astfel, în 3 august, de la ora 20, la Restaurant Select, vor fi folclor ceh și preparate specifice: supă de varză cu fasole și cârnați, vrabie Moravia cu găluște și varză înăbușită, găluște cu brânză de vaci și fructeși clătite cu gem și crem. Preţul unui meniu este de 30 lei /persoană, iar rezervări se pot face la telefon:sau 0269/243.333.

Festivalul Internaţional de Folclor “Cântecele Munţilor” este singurul eveniment sibian cuprins în Calendarul CIOFF și unul dintre cele șapte din România. Ediţia din acest an este organizată de Consiliul Judeţean Sibiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.