Județeanul a câștigat finanțarea pentru Centrul de Cercetare Medicală

Știri de Sibiu, 31.07.2014

Spitalului Clinic Județean Sibiu a câștigat contractul de finanțare a primului Centrul de Cercetare Medicală, proiect în valoare de aproximativ 18 de milioane de lei finanțat din fonduri europene. Semnarea contractului este programată pentru vineri, 1 august, și va permite achiziționarea de aparatură medicală performantă pentru mai multe secții din Județean.

”S-a câștigat contractul de finanțare pe proiectului în care vom cumpăra un RMN 3 tesla, un angiograf și pentru care voi semna contractul de finanțare vineri”, a anunțat managerul unității sanitare Vasile Spinean.

Valoarea totală a contractului nerambursabilă este, potrivit acordului,  de 18 milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane sunt destinate pentru RMN-ul 3 tesla, spune Spinean.

Aparatura va ajunge la Sibiu cel mai târziu în luna noiembrie a anului viitor, fiind necesară organizarea de licitații pentru achiziționarea tehnicii medicale.

”Mă oblig ca, până anul viitor, în octombrie, să fie funcțional Centrul de Cercetarea, pentru că, altfel, nu avem finanțare. Una din condițiile de finanțare este să implementăm proiectul până la data de 30 noiembrie 2015”, a mai spus Vasile Spinean.

Centrul de Cercetare Medicală  ar urma să fie deschis la parterul fostei Policlinici a Județeanului, zonă care va intra în renovare, și va include Secțiile de Cardiologie, Chirurgie Vasculară și Obstretică-Ginecologie.

Sibiul a depus în 2013 dosarul pentru obținerea finanțării la Ministerul Educației, iar în luna iulie Consiliul Județean Sibiu a aprobat acordarea cofinanțării de până la 25%  pentru investiție.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.