Silvia Macrea și Junii, omagiați cu trofee de excelență

Știri de Sibiu, 31.07.2014

Artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist”Junii Sibiului” și Silvia Macrea,  managerul Centrului Județean al Creației Populare ”Cindrelul Junii Sibiului au primit joi, 31 iulie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Sibiu trofee de excelență cu ocazia împlinirii a 70 de ani de activitate a Ansamblului.

macreaSilvia Macrea, cea care coordonează de mai mulți ani activitatea celui mai cunoscut ansambu folcloric din țară, a dedicat trofeul memoriei tatălui său care a pus bazele Ansamblului de la Sibiu.

”Vă mulțumesc pentru trofeul și diploma de excelență pe care vreau să le dedic memoriei tatălui meu, cel care a înființat Ansamblul în urmă cu 70 de ani și cel care m-a învățat să iubesc tradițiile noastre populare. În egală măsură le dedic tuturor membrilor ansamblului care au lucrat în cele șapte decenii și sibienilor, spectatorilor, care ne-au susținut și apreciat”, a declarat Silvia Macrea.

Tot joi, consilierii județeni au hotărât acordarea titlului de cetățean de onoare al Județului Sibiu prof.univ.dr.ing. Constantin Oprean, președintele Senatului Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS), prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan, comandantul Garnizoanei Sibiu și rectorul Academiei Forțelor Terestre (AFT) Sibiu și dr. Valeriu Olaru, fost director general al Complexului Național Muzeal Astra.

Titlurile de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, precum și trofeele și diplomele de excelență vor fi înmânate public vineri seara, pe 1 august 2014, de la ora 19:00, în timpul spectacolului aniversar ”Junii Sibiului – 70 de ani” care are loc în Piața Mare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.