Peste 600 mii lei pentru sărbătorirea Unirii la Sibiu

Știri de Sibiu, 29.11.2018

Pregătirea orașului Sibiu și organizarea ceremoniilor dedicate Centenarului Marii Unirii de la 1918 au generat anul acesta cheltuieli de aproximativ 670 mii lei, bani alocați de la bugetul orașului Sibiu și al județului.

Cea mai mare sumă destinată aniversării Zilei Naționale la Sibiu, 550.000 lei, a fost alocată de Consiliul Județean Sibiu.

”La rectificare bugetară aprobată în 22 noiembrie s-a acordat suma de 550.000 lei pentru organizarea spectacolului Folcloric ”Noi suntem români!” și pentru alte cheltuieli ce le implică organizarea altor evenimente din program, cum ar fi ceremonia militară de pe Bulevardul Corneliu Coposu”, a precizat pentru StirideSibiu Ioana Căpățână, purtător de cuvânt al CJ Sibiu.

De aspectul orașului s-a ocupat Primăria Sibiu, care a alocat 122.451 lei pentru suplimentarea steagurilor tricolor montate deja pe bulevardele și strazile orașului.

”În plus față de cele 2000 de steaguri existente din anii precedenți în depozit, Primăria Sibiu a achiziționat: 3000 de steaguri de pânză, 3000 de cozi de lemn și sistemul de fixare a pânzei pe acestea, precum și serviciile de montare și demontare”, a declara Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Ceremoniile dedicate zilei de 1 Decembrie încep sâmbătă, la orele 9.30, cu depunerea de coroane şi jerbe de flori la monumentul de la Cercul Militar Sibiu, urmată de parada militară pe Bulevardul Corneliu Coposu, Hora Unirii în Piaţa Unirii. sibienilor li se oferă gratuitate pentru proiectii de film, spectacolul folcloric de la Sala Transilvania și concertul susținut de Filarmonica de Stat Sibiu.

Program manifestări 1 Decembrie Sibiu:

Orele:
0930– 1030
Ceremonie militară religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori
Monumentul OSTAŞULUI DIN TOATE TIMPURILE din faţa Cercului Militar Sibiu

1100 – 1200
Ceremonie militară cu defilarea gărzii de onoare şi a trupelor
Bulevardul Corneliu Coposu Se încheie cu Hora Unirii în Piaţa Unirii

1000 – 1500
Expoziție de tehnică militară
Parcare Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Bulevardul Corneliu Coposu

Expoziție foto-documentară și proiecții de film
Cercul Militar Sibiu, Bulevardul Victoriei nr. 3–5

1230-1500
Spectacol extraordinar „Noi suntem români!” susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul Junii-Sibiului”,transmis live pe Etno TV
Sala Transilvania, Str. Octavian Goga nr. 1
Accesul este permis până la ora 12.15, în baza invitațiilor gratuite care se ridicăîn 29-30 nov. între orele 10-17 de la Sala Transilvania, în limita locurilor disponibile

1230
Vernisaj expoziție tematică și prezentare de volume
Biblioteca Județeană Astra, corp A, Str. George Barițiu nr.5

1800
Prezentarea de gală a filmului „Transalpina – Drumul Regilor”
Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Str. Emil Cioran nr.1
Accesul este permis în baza invitațiilor gratuite care se ridică în perioada 22-29 nov. între orele 9-16 de la sediul ASTRA FILM, Piaţa Mică nr.11, în limita locurilor disponibile

1845
Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică
Plecare de la Monumentul Eroilor Revoluţiei din faţa Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu – Bd. Vasile Milea – Calea Dumbrăvii – Bd. Mihai Viteazu – Str. Nicolae Iorga – Bd. Vasile Milea -Monumentul Eroilor Revoluţiei al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” -Monumentul Eroilor Revoluţiei al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”

1900-2030
Concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Sala Thalia, str. Cetăţii nr. 3 – 5
Accesul este permis în baza invitațiilor gratuite care se ridică în perioada 22-29 nov. de luni până joi, orele 10-12, 13-16, de la Sala Thalia, în limita locurilor disponibile
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.