IPS Laurențiu la sedința solemnă de 1 Decembrie: Știm cât suntem de responsabili

Știri de Sibiu, 29.11.2018

ÎPS Lautențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a subliniat , joi, la ședința solemnă a Consiliului Județean Sibiu dedicată Marii Uniri, că ”știm cât suntem de responsabili pentru trecut”, în contextul evenimentelor organizate cu prilejul sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Foto:mitropolia-ardealului.ro

IPS Streza a elogiat în fața aleșilor județului gestul elevilor de la Liceul ”Octavian Goga„ din Sibiu pentru lecția de istorie oferită în Catedrala Mitropolitană Sibiu, în cadrul ”Zilelor Șaguniene”, precum și momentul dezvelii bustului lui Al. Vaida Voevod din Parcul Astra.

”Erau toții îmbrăcați în haine populare și cu drapelul în mână și au început să cânte, să facă un remember al tuturor imnelor noastre naționale, al cântărilor patriotice. Ce nu s-a întâmplat de mult timp. Copilașii aceștia au îmbrăcat haina sfântă, a neamului, și au început să cânte. Poate mulți nu înțelegeau ce cântă (…). Este o mărturie a noastră că știm cât suntem de responsabili pentru trecutul nostru, dar și pentru viitorul nostru”, a declarat IPS Streza.

Inaltul ierarh și-a încheiat discursul cu mesajul : ”Trăiască România întregită!”.

La ședința solemnă dedicată Zilei Naționale a României au mai participat, alături de consilierii județeni, Excelenţa Sa Reinhart Guib – Episcop Evanghelic, g-ral de brigadă Ghiţă Bârsan , comandantul Garnizoanei Sibiu, subprefectul Județului Sibiu, Horațiu Marin, primarul Municipiului Mediașm Gheorghe Roman , parlamentari și diplomați.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste și: IPS Laurențiu la sedința solemnă de 1 Decembrie: Știm cât suntem de responsabili […]