Sibiul dă încă o echipă în finala NASA; Si ei au nevoie de susținere!

Știri de Sibiu, 29.12.2018

Bucurie imensă pentru opt elevi din Sibiu care reprezintă Colegiul Național “Octavian Goga” la Zero Robotics High School Tournament din SUA. Cu doar câteva zile înainte de finalul anului, echipa Valak a fost anunțată că s-a calificat în finala competiției organizată luna viitoare de Massachusetts Institute of Technology (MIT) și NASA, în SUA, ei având la fel de mare nevoie de susținerea comunității ca și echipa de la Colegiul „Gheorghe Lazăr” , ajunsă și ea în finală. Elevii de la ”Goga” au conceput un cod pentru sateliți ce va fi testat în spațiu, iar pentru a-și putea vedea rezultatul muncii au nevoie de 20.000 de euro, bani necesari deplasarii în SUA.

Din momentul în care ne-am înscris la această competiție internațională, efortul depus a fost maxim, iar timpul nostru liber l-am sacrificat în totalitate. Am avut nevoie de cunoștințe în domeniul matematicii și al fizicii pentru a rezolva problemele întâlnite. Îmi doresc foarte mult să ajung în Boston și să vad LIVE satelitul funcționând după codul scris de noi”, a declarat pentru StirideSibiu Mihai Ghișe, unul dintre membrii echipei Valak.

Echipa Valak este formată din opt elevi de clasa a XII-a, profilul matematica-informatica, de la Colegiul Național “Gheorghe Lazar” și din Colegiul Național “Octavian Goga” Sibiu- Palagniuc Victor, Paltineanu Rareș, Ghișe Mihai, Cataramă Radu, Mihăilă Gabriel, Căpriță Radu, Avram Eric și Mareș Sabin, sub în drumarea profesorului de fizica Cimaron Ionescu.

După participarea la faza 3D a concursului a fost necesară crearea unei alianțe împreună cu doua echipe australiene, astfel alianța a reușit performanța de a ajunge pelocul al 3-lea la Virtual Competition. Finala constă în testarea codului scris de aceștia înspațiu, pe Stația Spațială Internațională. Competiția consta în programarea unor sateliți pentru a rezolva probleme des întâlnite în spațiul cosmic.

La fel ca și elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, calificați și ei în faza finală a competiției internaționale Zero Robotics High School Tournament, tinerii care reprezintă Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu în comptiția de talie mondială au nevoie de ajutor.

În ciuda prestigiului adus orașului și României, școala și părinții nu le pot oferi copiilor susținerea necesară deplasării elevilor și profesorului coordonator în SUA.

”Din acest motiv, Colegiul Național “Octavian Goga” din Sibiu solicita sprijin financiar din partea tuturor celor dornici sa sprijine și să promoveze educația și performanța sibiană. Cei care vor să le vină în ajutor tinerilor ce pot participa la competiţia NASA sunt rugati să trimită un email pe adresa: valakteam1@gmail.com.”, transmit membrii echipei prin intermediul unui comunicat de presă.

Colegii lor de la „Lazar”, care au format echipa Quaternion, au aflat la începutul lunii decembrie vestea calificării pentru finala competiției NASA și au reușit să obțină deja ajutor din partea comunității și a Primăriei Sibiu.

Acum este rândul celor de la Valak, a doua echipă de NASA a Sibiului, să se bucure pe ultimă sută de metri de ajutor!

Citeste: Elevii de la ”Lazăr”, sprijiniți de Primăria Sibiu să ajungă la competiția din SUA
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Răspunsuri

  1. Adrian Ghise says:

    Mare lucru, niște parveniți care cerșesc bani sa plece din țară. Cu ce ne ajuta pe noi ca ați făcut cine știe ce program? Stația Spatiala o poți vedea și de acasa, de pe canapea, nu trebuie sa aveți 20000 de dolari pentru asta,bani care puteau fii folosiți pentru orice altceva. Sănătate și o zi buna.

    • Păltineanu says:

      Românul tot român rămâne. Domnule Adrian Ghișe, dumneavoastră probabil sunteți o persoană parvenită și frustrată care nu face altceva decât să stea acasă pe canapea și să așteapte ajutorul social. Acești tineri au ajuns prin muncă aici nu prin alte mijloace facând cinste acestei țări și orașului Sibiu ducând mai departe numele țării noastre. Din nefericire mulți au dezonorat această țară făcând diverse lucruri care nu ne fac cinste și nu ne reprezintă adevărata valoare. Probabil dumneavoastră sunteți una dintre acele persoane care nu ați făcut cinste acestei țări nici aici și nici peste hotare. Felicitări tinerilor pentru calificare și vă rog să nu băgați în seamă astfel de persoane frustrate. Succes.