Turcan: 2018, anul cu abuzuri fără precedent; Implicați-vă pentru o schimbare în bine!

Știri de Sibiu, 29.12.2018

Anul 2018 a fost caracterizat de prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan ca fiind ca fiind ”cel mai greu an parlamentar” pe care l-a trăit până acum, în care Parlamentul s-a confruntat cu abuzuri fără precedent și îndeamnă oamenii la implocare pentru a ”aduce o schimbare în bine a țării”.

”Se încheie cel mai greu an parlamentar pe care l-am trăit până acum. În 2018 ne-am confruntat cu abuzuri fără precedent. Au fost situații limită în care opoziția a fost exclusă sau marginalizată de la unele decizii ale Parlamentului. Au fost situații când democrația și statul de drept au fost puse în pericol prin intervențiile brutale ale majorității PSD-ALDE la dezbaterile unor legi capitale. PSD și ALDE au sărit etape ale dezbaterii publice, au votat sute de amendamente într-un timp extrem de scurt. Pentru Opozitie au fost zeci de zile și nopți în care s-a muncit până târziu în comisiile parlamentare pentru a veghea ca procedurile democratice să nu fie complet încălcate. Am reușit să întoarcem din drum o serie de modificări teribile la Legile Justiției, am stopat legi dăunătoare pentru economie și educatie, am propus inițiative legislative care au devenit legi. Am semnalat Curții Constituționale și altor instituții internaționale o serie de legi cu probleme și am avut câștig de cauză. Am blocat concedierea a peste 4 mii de profesori din învățământ și am stopat Legea Manualului Unic care fusese redactată într-un dispreț suveran față de interesele școlii românești”, scrie Turcan în mesajul de final de an postat pe pagina sa de Facebook.

Referitor la prioritățile județului Sibiu, Turcan spune că, alături de echipa PNL, a încercat să limiteze ” pe cât posibil efectele unei guvernări naționale dezastruoase” și au susținut eforturil legate de pregătirea Summitului UE de anul viitor de la Sibiu.

La final de bilanț parlamentar, Turcan îi indeamnă pe români să se implice în viața politică și să își spună părerea, pentru a putea să aducă schimbarea.

”România se poate schimba în bine doar cu o clasă politică responsabilă care susține nedisimulat economia și asigură concret o educație de calitate pentru tânăra generație.
Faptul că românii s-au implicat din ce în ce mai mult în ultimul an în dezbaterile legate de starea justiției, economiei, educației, sistemului sanitar, faptul că au ieșit în stradă și au luat atitudine, ne arată că România reala își caută un viitor mai bun.Dragii mei, implicați-vă și spuneți-vă părerea ori de câte ori puteți aduce o schimbare în bine a țării noastre!”, mai spune Turcan.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.