Renate Weber: Vor exista abuzuri în privința românilor după Brexit

Știri de Sibiu, 30.03.2019

Europarlamentarul Renate Weber este de părere că cetățenii românii stabiliți în Marea Britanie vor avea de suferit din cauza Brexitului. Reprezentantul ALDE în Parlamentul European (PE) a invocat sâmbătă, în conferință de presă la Sibiu, posibile abuzuri ce ar putea duce la trimiterea acasă a românior, având în vedere ”legislația vagă” din Anglia.

”Brexitul, nu l-aș trata cu atât de multă ușurință. Părerea mea este că, oricât de mult s-ar ocupa acum UE,(…), în realitate cred că legislația britanică este suficient de vagă, astfel încât să dea naștere la interpretări diferite pe plan local și o să ne confruntăm cu foarte multe abuzuri. Eu îmi doresc ca oamenii să știe că pot apela la reprezentanții ALDE în PE ori de câte ori acest lucru se va întâmpla”, a declarat Renate Weber în conferința de presă susținută sâmbătă la Sibiu.

Întrebată ce fel de abuzuri ar putea să apară, europarlamentarul a precizat: ”Când e vorba de Marea Britanie, mă refer inclusiv la faptul că unii vor fi trimiși acasă, alții nu vor fi acceptați că nu se vor putea face de fapt reîntregiri de familii pentru că britanicii refuză categoric să urmeze linia pe care s-au făcut negocierile până acum cu EU. Pot să apară astfel de situații. Cred că românii care lucrează în Marea Britanie vor avea de suferit. Da, cred că așa ceva se va întâmpla”.

În acest sens, Weber a adăugat că vor mai fi multe negocieri de purtat între UE și Marea Britanie ”și atunci o să avem și posibilitatea să le cerem o schimbare de comportament”.

În opinia s-a, prelungirea deciziei nu ajută nimănui, iar soluția în privința Brexitului ”va fi o plecare fără acord” pentru care ”UE va plăti nota de plată”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.