Eurobasket: România a capitulat în fața Letoniei, la Sibiu ( VIDEO)

Știri de Sibiu, 28.08.2014

Echipa de baschet masculin a României a pierdut, miercuri seara, în fața selecționatei Letoniei cu scorul de 70-82 (16-22, 21-15, 18-27, 15-18), partida contând pentru calificarea la Eurobasket 2015.

În ciuda faptului ca a obținut patru victorii și a terminat pe locul doi în Grupa F, echipa României a ratat  șansa calificării la Eurobascket 2015, competiție în care ar fi putut ajunge  după o absență de 28 de ani.

În prima parte a meciului sportivii antrenați de Marcel Țenter au reușit să  se impună în fața apărării letone, dar după pauza mare experiența oaspeților și-a pus amprenta , departajândsu-se, astfel, pe tabela de marcaj la mai bine de 10 puncte. Obosiți și fără solunții, baschetbaliștii români nu au reuși să revină în joc și au capitulat în ultimul sfert, la diferență de 12 puncte (70-82 )

Antrenorul principal al echipei naționale, Marcel Țenter, s-a declarat dezamăgit de rezultatul obținut la Sibiu, în fața Letoniei, dar a subliniat pasul important făcut de sportul românesc și  că elevii săi au demonstrat în campania de calificare că ”românii știu să joace baschet”.

”Din pacate, sunt dezamagit pentru ca nu am reusit sa castigam in aceasta seara un meci de un mare consum fizic si mental. Am intalnit o echipa mai precisa in aruncari, mai exacta in tot ceea ce a facut, cu jucatori care in sfertul al treilea ne-au devastat apararea prin reusitele de la mare distanta. Paradoxal, nu au avut capitole la care sa ne depaseasca clar, dar ne-au invins prin procentajele foarte bune. Sigur, sunt dezamagit de acest rezultat, dar stiam valoarea Letoniei.(…) In orice caz, trecand peste acest joc, aceasta campanie a aratat un lucru clar, ca si jucatorii romani pot sa joace baschet. Sigur, mai avem multe de facut, mult de muncit, dar baschetul romanesc incepe sa fie respectat”, a declarat Marcel Țenter la finalul meciului.

El s-a declarat onorat de faptul că a avut șansa de-a juca la Sibiu, la Sala ”Sporturilor Transilvania”,  în fața unui public care, de fiecare dată,  a fost prezent în număr mare la sală și a susținut echipa națională , oferind un adevărat spectacol.

”Am fost mandru azi ca m-am aflat in aceasta sala, alaturi de acesti minunati suporteri si sunt foarte fericit ca am reusit sa strangem intreaga suflare a baschetului romanesc in jurul echipei nationale. Este anormal, este frustrant, sa ai patru victorii si sa fi in pericol sa nu te califici, iar alte echipe, cu doua victorii, sunt deja calificate”, a mai spus Țenter.

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.