Copil operat pe inimă pro-bono la Sibiu

Știri de Sibiu, 30.08.2014

Un copil de 8 ani diagnosticat cu  stenoză aortică a fost operat pro-bono sâmbătă, 30 august, la Spitalul Spitalul European Polisano din Sibiu. Șansa la viață i-a fost oferită copilului de o echipa formată din medici români și străini. Specilaiștii au recurs la o procedură de cardiologie intervenţională  realizată pentru prima dată în România.

Pacientul a fost diagnosticat cu stenoză aortică de la varsta de trei luni, iar după mai bine de șapte ani șansa la o viață normală i-a fost oferită de echipa medicală de la Sibiu.

Trei nume mari ale cardiologiei au intrat în sala de operație pentru salvarea copilului: medicul cardiolog pediatru Adrian Lăcătușu, din Timișoara, profesorul universitar Petru Liuba – șeful catedrei de Cardiologie Intervențională a Universității din Lund, Suedia, și șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisano, dr. Nicolae Florescu.

“Ne bucură foarte mult reuşita acestei iniţiative şi avem satisfacţia unei echipe bine închegate, de profesionişti, ce poate oferi cele mai înalte standarde de calitate ale actului medical”, a declarat  Nicolae Florescu, șeful secției de Cardiologie Intervențională a Spitalului European Polisan

Anul acesta Spitalul Polisano a demarat un proiectul de responsabilitate socială care constă în realizarea unor interventii chirurgicale complexe efectuate pro-bono de echipe de reputati medici cardiologi din strainatate  la copii cu malformatii congenitale cardiace proveniți din familii defavorizate sau centre de plasament.

În luna februarie 10 copii au fost operați de o echipa mixtă româno-britanică, printr-un maraton chirurgical de o săptămână, iar în luna aprilie alți 6 copii au beneficiat de un tratament non-chirurgical care le-a permis refacerea mult mai rapidă.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.