Sibiu Jazz Festival, live în Piața Mare

Știri de Sibiu, 28.04.2019

Sibiu Jazz Festival, cel mai vechi festival de profil din România, revine în perioada 16 – 19 mai cu artiști din 13 țări. Concertele vor fi organizate în Piața Mare a Sibiului, unde se vor amplasa anul acesta și foodtruckuri, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Publicul se va bucura anul acesta de artiști internaționali ce vor aduce pe scenă ritmurile de jazz clasic, dar și gypsy, etno, latino, world music și blues, sub un concept inedit, ce reunește muzica și gastronomia. Astfel, pe durata festivalului de jazz, 15 foodtrucks cu specific diferit vor fi amplasate în Piața Mare.

Concertele celei de-a 49-a ediții vor fi susținute în Piața Mare a orașului, iar accesul publicului va fi liber.

Potrivit programului, ediția din acest an va aduce o paletă largă de stiluri, cu influențe extrem de diverse: world music, folclor și muzică clasică (Broes, Belgia, 16 mai, ora 19.00), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai, ora 19.00), flamenco-jazz (Sergio de Lope, Spania, 17 mai, ora 21.00), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai, ora 17.00), soul-jazz (Jazzodrom, Austria, 18 mai, ora 21.00) și jazz latino (Electrocutango, 19 mai, ora 19.00, și Conexión Cubana, 19 mai, ora 21.00).

De asemenea, câștigătorii ediției 2018 ai Sibiu Jazz Competition, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în după-amiaza zilei de 17 mai, de la ora 17.00.

Programul acestei ediții mai include concerte ale unor muzicieni consacrați de jazz din România precum Cristian Soleanu Quintet (18 mai, ora 19.00).

Totodată publicul va putea aprecia blues-ul interpretat de muzicienii sibieni de la JoyBlues Band (16 mai, ora 21.00) și Adi Bărar Band (16 mai, ora 17.00), un proiect al fondatorului celebrei formații de rock Cargo.

În seara zilei de vineri, 17 mai, organistul maghiar Rakasz Gergely va susține concertul de orgă „Lords of the Organ”, cu lucrări de Bach și Vivaldi, eveniment ce va avea loc la Biserica Reformată (str. Mitropoliei, nr. 9).

În premieră pentru festival, sâmbătă 18 mai, la Conacul Maria Theresa din Orlat va avea loc un Café Concert de jazz în avanpremiera primei ediții a Balului organizat la conac.
De asemenea, festivalul continuă secțiunea dedicată copiilor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.