Ziua Dansului: Balerinii sibieni au valsat cu publicul în Piața Mare

Știri de Sibiu, 30.04.2019

Artiștii Teatrului de Balet (TBS) Sibiu au celebrat în a doua zi de Paște Ziua Internaţională a Dansului printr-o invitație la vals în aer liber adresată publicului.

Sute de persoane, turiști și localnici, s-au alăturat inițiativei balerinilor sibieni care au transformat centrul istoric al orașului într-o scenă uriașă de dans.

Artiștii sibieni au renunțat la ținuta de scenă și timp de aproximativ 30 de minute au făcut o demonstrație de grație și de măiestrie coregrafică, în Piața Mare, pe acordurile celebre ale compozitorului Johann Strauss.

Prin vals, dansatorii sibieni au atras atenția publicului asupra importanței dansului.

Ziua Internaţională a Dansului a fost instituită începând cu anul 1982, în urma unei decizii luată de Consiliul Internațional al Dansului, organizație din cadrul UNESCO. Totodată se comemorează și ziua de naştere a coregrafului francez Jean Georges Noverre (1727 – 1810), considerat părintele baletului modern, important teoretician și promotor al dansului ca artă independentă, care spunea „această artă, născută din geniu și bun gust, poate deveni frumoasă și variată într-un grad infinit“, fiindcă „atunci când muzica și dansul sunt în acord, magia lor cuprinde atât inima, cât și mintea.”
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.