BEJ Sibiu: Retragerile președinților de secții trebuie să fie argumentate

Știri de Sibiu, 21.05.2019

Președinții de secții de votare desemnați de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să participe la alegerile din 26 mai trebuie să prezinte motive de ”forță majoră” când au intenția să renunțe de funcție, atrage atenția președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Sibiu, judecătorul Dumitru Șomandră.

”Până în prezent am înregistrat de la persoanele înscrise pe lista președinților și locțiitorilor din secțiile de votare până în 10 cereri de retragere. Nu este o situație alarmantă, însă astfel de demersuri mai pot apărea. Este important ca oamenii implicați să înțeleagă că astfel de cereri trebuie să fie bazate pe motive de forță majoră întrucât exercitarea funcției presupune și obligații”, a declarat pentru StirideSibiu președintele BEJ.

La nivelul județului Sibiu au fost desemnați 374 de președinți și locțiitori de secții de votare care vor supraveghea scrutinul din data de 26 mai.

Pentru munca depusă în cele cinci zile de implicare în organizarea alegerilor pentru Parlamentul European și referendumului, un președinte de secție primește aproximativ 140 de lei pe zi, impozabili.

Lista președinților și locțiitorilor pentru secțiile de votare poate fi descărcată de aici.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.