USR Sibiu, sesizări cu privire la nereguli în utilizarea ștampilelor (UPDATE)

Știri de Sibiu, 26.05.2019

Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu a fost sesizat duminică de reprezentanții USR Sibiu cu privire la mai multe nereguli înregistrate în prima parte a zilei în organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului.

USR Sibiu a depus două sesizări, dintre care una vizează președinta unei secții de votare din Tălmaciu care a plecat acasă cu ștampila.

”Presedinta sectiei de votare 212 Talmaciu 2, din circumscriptia Biroului Electoral Judetean Sibiu, a plecat din sectia de votare cu stampila de control, dupa sigilarea sectiei de votare in data de 25.05.2019, încălcând astfel prevederile art. 81 alin 7 coroborat cu art 120 din Legea 208/2015”, se arata in sesizarea înregistrată de USR Sibiu.

De asemenea, USR Sibiu a cerut luarea de măsuri legale și în secțiile de vot 6, 78, 164, 76, 74 și 188 din județul Sibiu unde au reclamat că ”au fost ștampilate buletine de vot pentru referendum pe prima pagină cu ștampila control”, incălcâd prevederile legii.

BEJ Sibiu a raspuns sesizarii URS Sibiu privind stampilele

Referitor la stampila de control, BEJ Sibiu precizează ”faptul că aplicarea ștampilei de control în altă parte decât pe ultima pagină nu atrage nulitatea votului, neconstituind contravenție sancționată prin dispozițiile Legii nr. 208/2015.De asemenea precizăm faptul că biroul electoral al secției de votare legal constituit se va pronunța asupra valabilității votului”.

In privința situației de la Talmaciu, la secția de vot nr. 212 Tălmaciu, BEJ a decis că fapta ”respectiv încălcarea prevederilor art.81 alin.7 coroborat cu art. 120 nu constituie contravenție sancționabilă prin dispozițiile Legii nr. 208/2015, motiv pentru care ne vom adresa Autorității Electorale Permanente în vederea sancționării președintelui sectiei de votare prin excluderea acestuia din Corpul experților electorali”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. […] Citeste si: USR Sibiu, sesizări cu privire la nereguli în utilizarea ștampilelor (UPDATE) […]