USR reclamă prezenta primarului din Cârța în secția de vot (UPDATE)

Știri de Sibiu, 26.05.2019

Reprezentanții USR Sibiu a depus duminică o nouă sesizare la Biroul Electoral Județean (BEJ) Sibiu prin care reclamă prezența ”neacreditată” într-o secție de vot de a primarului comunei Cârța, județul Sibiu.

”La sectia de votarea 257 Cârța a fost prezent în secția de votare primarul localitați, fără ca acesta să fie acreditat în sensul art 73 din legea 33/2017”, se menționează în sesizare.

Președintele USR Sibiu, Adrian Echert, a cerut ”examinarea și soluționarea rapidă” a celor semnalate în privința primarului Cristin Magheru.

USR a mai semnala duminica, în prima parte a zilei, nereguli în privința modului în care a fost utilizata stampila de vot în mai multe secții, sesizări față de care BEJ a facut deja clarificări.

Citeste si: USR Sibiu, sesizări cu privire la nereguli în utilizarea ștampilelor (UPDATE)

BEJ Sibiu răspunde USR Sibiu ca fapta sesizata la Cârta ”nu constituie contravenție”.

În soluționarea sesizării, BEJ Sibiu precizează că ” președintele Biroului Electoral al Secției de votare a fost atenționat pentru a lua masurile necesare ca, în afară de membrii Biroului electoral al secției de votare , de candidați si delegați, de observatori acreditați, nicio alta persoană sa nu staționeze în locurile publice din zona de votare sau în locuile de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare”.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.