Augustin Lazăr la Sibiu, despre traficul cu bunuri de patrimoniu

Știri de Sibiu, 21.06.2019

Fostul Procuror General al României, Augustin Lazăr, iplicat în dosarul tezaurului din Munții Orăștiei, va vorbi marți, 24 iunie, la Sibiu, despre comerțul ilegal cu bunuri de patrimoniu.

El va participa la Masa rotundă „Protecția patrimoniului cultural în România – provocări ale societății contemporane”, eveniment care se va desfășura la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu.

”Întâlnirea va pune în discuție rolul instituțiilor statului în protejarea patrimoniului cultural, în combaterea acțiunilor îndreptate împotriva obiectivelor de patrimoniu, anchetarea cazurilor de comerț ilegal cu bunuri culturale și în valorificarea durabilă a patrimoniului cultural național”, anunță organizatorii.

La masa rotundă organizată de Facultatea de Științe Socio-Umane a ULBS, în parteneriat cu Institutul de Arheologie al Academiei Române, vor participa, alaturi de Augustin Lazăr, ca reprezentant al Universității „1 Decembrie 1918” – Alba Iulia, prof. univ. dr. habil. Sergiu Musteață de Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă din Chișinău/Institutul de Arheologie, Iași, conf. univ. dr. habil. Marius-Mihai Ciută de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, și prof. univ.dr.habil. Sorin Radu, decanul Facultății de Științe Socio-Umane din cadrul ULBS.

La discuții se vor alatura specialiști din muzee, studenții din cadrul programelor de studii în domeniul istoriei și patrimoniului cultural, cât și publicul larg interesat de tema discuției.

Evenimentul se va desfășura în Sala ”Lucian Blaga” din clădirea Rectoratului ULBS începând cu ora 11:30.

Citeste si:Procurorul General al României vine la AFF, pentru un film despre dosarul brățărilor dacice
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.