Cîmpean la Summitul pentru fonduri UE: Simțim piedici pe care nu ni le-a impus UE, ci România

Știri de Sibiu, 28.06.2019

Președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat vineri, în deschiderea Summitului pentru simplificarea accesării fondurilor structurale de la Sibiu, că se confruntă pe parcursul implementării proiectelor europene cu piedici care nu sunt impuse de Uniunea Europeamă, ci de România.

”Sperăm să punem cap la cap toate soluțiile pe care le putem găsi pentru o soluție majoră și de actualitate pentru toți.(…). Cu toții simțim o oarecare frustrare atunci când vrem să profităm de șansa României de-a fi parte în Uniunea Europeană. Deși banii sunt aproape în sacul nostru, avem darul de-a ne pune noi câteodată piedici. Spun asta din perspectiva unui președinte al unui consiliu județean care a accesat fonduri europene – în Regiunea Centru CJ Sibiu este lider la contractele încheiate pe POR 2014-2020. Încercăm, ne străduim, însă simțim de foarte multe ori piedici pe care, stând și analizându-se, constatăm că nici măcar nu ni le-a impus Uniunea Europeană, ci ni le-am impus noi, aici, la nivelul României. Sperăm să punem cap la cap toate soluțiile pe care le putem găsi pentru o soluție majoră și de actualitate pentru toți”, a declarat în deschiderea lucrărilor, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Șefa administrație județene sibiene și-a exprimat speranța că, în urma Declarației de la Sibiu, ce va fi formulată la finalul dezbaterilor, propunerile vor fi luate în considerare.

”Vreau să cred că vor fi și luate în considerare de cei spre care ne vom îndrepta în a doua parte a acțiunii noaste, în septembrie, la întâlnirea pe care ne-am propus-o la București, cu Executivul”, a transmis Cîmpean.

Summitul pentru simplificarea accesării fondurilor structurale are loc vineri, 28 iunie, la Muzeul Astra din Sibiu.

La eveniment participă reprezentanții UNCJR, AMR, AOR și ACoR, Dick Roche – fostul Ministru de Afaceri Europene al Irlandei – țara cu cea mai ridicată rată de absorbție a fondurilor europene și care a inițiat reforma pentru simplificare, Antonio Nieto – fost Presedinte al cunoscutei organizații globale PMI (Institul de Project Management), Dumitru Fornea – Membru în cadrul Comitetului Economic și Social European, reprezentanți ai Băncii Europeane de Investiții, Alexandru Potor – Presedintele Asociației .

La finalul evenimentului, reprezentanții consiliilor județene, ai municipiilor și ai orașelor din România vor adopta o declarație ce va cuprinde soțuțiile tehnice menite să simplifice procedurile de atragere a fondurilor structurale.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu alături de platforma Advisory Hub si cu sprijinul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene și a Asociatiilor Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România, în contextul deținerii președinției Consiliului Uniunii Europene.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.