Transfăgărășanul se redeschide pentru mașini, în weekend (VIDEO)

Știri de Sibiu, 28.06.2019

Circulația pe DN7C Transfăgărășan, drumul care străbate Munții Făgăraș, se deschide sâmbătă, 29 iunie, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, județul Sibiu. Drumarii avertizează turiștii asupra problemelor legate de parcările private nedeszăpezite la cota 2000 și că în zonă apar tot mai des urși.

”Mâine, 29 iunie 2019, începând cu ora 08:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule.Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariția de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea. De asemenea, atenționăm pe cei ce tranzitează acest sector de drum că în ultima perioadă este semnalată prezența urșilor în apropierea părții carosabile și îi sfătuim să nu se apropie de animale, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile de prezența acestora”, se spune în comunicatul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Drașov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Brașov, parcările private de Bâlea Lac nu au fost deszăpezite încă.

”Am făcut notificări către firmele care le administrează, să intervină cât mai repede. In prezent locurile de parcare în zonă sunt limitate„, a precizat Robert Elekes.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.