Iohannis: Vreau să rămân președintele României și nu al Consiliului Europei

Știri de Sibiu, 29.06.2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la ceremonia de decernare a Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), că vrea să rămână în continuare președintele României și nu al Consiliului Europei, fiind dispus să ”rămână implicat” în lupta politică internă, unde ”mai sunt multe de făcut”.

”Domnul Ovidiu Ganț a menționat în Laudatio că sunt persoane importante în țară și în Europa care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană și vreau să spun aici și acum, public: Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României și nu al Consiliului Europei. Pentru că mai sunt multe de făcute și sunt dispus să rămân implicat”, a declarat Klaus Iohannis.

https://web.facebook.com/pg/stiridesibiu.ro/videos/?ref=page_internal

Ceremonia de înmânare a celei mai înalte dinstincții a FDGR a avut loc în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu, în prezența liderilor Forumului, a președintelui PNL, Ludovic Orban, a numeroși oameni de afaceri apropiați și prieteni.

Medalia de Onoare a FDGR a mai fost acordată anul acesta dr. Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din România.

Klaus Iohannis a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) in 1990, ulterior a fost ales primar al Sibiului și s-a aflat la conducerea organizației până în 2013, când a devenit membru PNL și a canditat pentru alegerile prezidențiale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.