ALDE schimbă garda în CL-urile din Sibiu. 18 consilieri excluși!

Știri de Sibiu, 30.06.2019

18 consilieri locali ALDE din 9 localități sibiene și-au pierdut statutul de ales local după ce au fost excluși din partid pentru neimplicarea în alegerile europarlamentare. Alți 3 consilieri au primit avertisment din partea colegilor în cadrul ultimei ședințe de partid, potrivit unui comunicat ALDE.

”Şedinţa de vineri a fost una dintre cele mai grele de când fac politică. 21 de consilieri locali dintr-un total de 51 de reprezentanţi ALDE în teritoriu, au fost propuşi pentru demitere. Toţi au fost invitaţi la o şedinţă pentru a găsi soluţii, însă doar trei dintre ei au venit. Aceştia din urmă au primit avertisment şi au promis că vor respecta şi promova principiile partidului în localităţile pe care le reprezintă. Ceilalţi 18 au fost excluşi, urmând să fie înlocuiţi de următorii de pe listă. Este neplăcut că s-a ajuns aici, însă noi ne dorim ca cei care vin alături de noi să facă asta din tot sufletul şi să-şi dorească dezvoltarea partitdului”, explică Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

El spune că va face „curăţenie” în continuare cu cei care ”nu respectă statutul partidului și nu se implică în activitatea de consilieri locali, primari sau viceprimari”.

ALDE Sibiu deține 34 de consilieri locali la nivelul județului Sibiu.

În urmatoarea perioadă, ALDE va propune consiliilor locale din cele 9 comune numele viitorilor consilieri locali, în ordinea reprezentării pe liste la alegerile locale.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.