FITS 2019: Gala Celebrităților, difuzată pe TVR1

Știri de Sibiu, 30.06.2019

După aproximativ o săptămână de la ceremonia de acordare de noi stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, TVR1 va difuza duminică, 30 iunie, Gala Celebrităților organizată în cadrul celei de-a 26-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la (FITS) Sibiu.

”Aleea și Gala Celebrităților sunt, de câțiva ani încoace, un prilej de bucurie culturală. Gala Celebrităților reprezintă sărbătorirea excelenței în artele spectacolului prin recunoașterea publică, pe o scenă plină de suflet, acolo unde excelența merită să locuiască. E atât un spectacol al premianților, cât și o bucurie sinceră a publicului care poate să aplaude la scenă deschisă creatorii actelor culturale. Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu nu a avut niciodată o competiție, însă a avut întotdeauna deschiderea de a celebra arta în toate formele ei. Astfel, s-a născut necesitatea acestei Gale a Celebrităților, unde reflectoarele să fie puse pe cei care fac lumea un loc mai frumos. Premiile Galei, de la recunoașterea valorii tinerei generații, până la contribuții excepționale în lumea artei, fac din acest spectacol unul foarte emoționant și dorit atât de public, cât și de reprezentanții direcți ai breslei creatorilor de artă”, transmit organizatorii FITS.

Ceremoniile de anul acesta vor putea urmărite duminică, 30 iunie, de la ora 17:30, pe TVR1.

Actrița de teatru și film Maia Morgenstern a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în cadrul celei de-a 26 ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS), pentru “ excepționalele roluri de teatru și film create” de-a lungul carierei artistice. Distincţia a fost înmânată ”Luceafărului de dimineață al teatrului românesc și mondial” în cadrul unei ceremonii speciale, în aplauzele prelungite ale publicului.

Alături de Maia Morgenstern pe aleea din Parcul Cetăţii, inspirată din Walk of Fame de la Hollywood, au mai primit, sâmbătă, câte o stea mari persinalități ale cuturii universale, precum Sidi Larbi Cherkaoui – coregraf, dansator, Pippo Delbono – actor, regizor, Stan Lai – dramaturg, regizor, Emmanuel Demarcy-Mota – actor, regizor, Michael Thalheimer – regizor.

De la inaugurarea proiectului, în urmă cu șase ani, în cadrul FITS au fost acordate 38 de stele.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.