ASTRA duce povestea lăzilor săsești la Criț, în Săptămâna Haferland

Știri de Sibiu, 23.07.2019

20 de lăzi săseşti din Transilvania, aflate în patromoniul Muzeului Astra din Sibiu, vor fi expuse în incinta Bisericii Evanghelice din Criț, în cadrul unei expoziții speciale organizată în cadrul Săptămânii Haferland.

”Aceasta cuprinde lăzi, lădiţe, cufere şi cutiuţe alese din colecţiile Bisericii evanghelice din Criț, județul Brașov, și de la Fundația Michael Schmidt. Vizitatorii pot admira aici 20 de lăzi săseşti, care adăposteau în trecut haine de sărbătoare și de biserică, valuri de pânză, cărţi şi documente importante ţinute sub cheie, sau alimente și grâne. De asemenea, obiectele textile și piesele de port popular din Criț, alături de textele de sală și reproducerile după picturile lui Hans Schuster întregesc imaginea expoziției”, a declarat Cosmin Călinescu, purtător de cuvânt al Muzeului Astra.

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, are calitatea de partener în cadrul programului Săptămâna Haferland, Muzeul ASTRA participând cu expoziția Povestea lăzilor săsești din Transilvania.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Fundația Michael Schmidt și va fi prezentată în programul Săptămâna Haferland începând cu data de 25 iulie, în incinta Bisericii Evanghelice din Criț, județul Brașov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.