O familie din Sibiu cere explicații pentru moartea unei tinere operată la Județean

Știri de Sibiu, 30.07.2019

Familia unei tinere de 31 de ani din Sibiu, decedată în Spitalul Județean Sibiu după două operații la rinichi, a cerut marți lămuriri conducerii spitalului cu privire la circumstanțele care au dus la decesul femeii.

Tânăra a sfârșit pe patul de spital după ce a suferit două intervenții în cadrul Secției de Urologie a spitalului din Sibiu. Potrivit fișei, prima operație s-a realizat in data de 17 iulie, iar din cauza unor complicații, în data de 18 iulie s-a intervenit chirurgical din nou, în regim de urgență.

După mai multe zile de spitalizare, tânăra a murit în spital, luni, iar familia cere acum explicații.

”Soțul pacientei a depus în cursul zilei o solicitare prin care cere analizarea acestui caz și o solicitare de eliberare a documentelor medicale (foaie de observație) în copie. Cazul este în atenția conducerii spitalului și vor fi cercetate toate aspectele sale, astfel încât să putem formula o concluzie pertinentă și obiectivă”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt al Județeanului.

Potrivit medicilor, s-au depus toate eforturile de salvare a femeii, insă evoluția bolii a fost cauzată de o boală hematologică.

”Din primele informații, este un caz foarte complex, rar și cu evoluție fulgerătoare, problemele postoperatorii fiind cauzate de o boală hematologică. Tot din primele informații, reiese că pacienta a primit îngrijirile corespunzătoare unui pacient critic și s-au folosit toate resursele posibile pentru salvarea vieții acesteia dar, din nefericire, în pofida eforturilor medicilor, acest lucru nu a mai fost posibil. Ne exprimăm întreaga compasiune către aparținători și îi asigurăm că, în cel mai scurt timp, vom comunica corect și echidistant toate informațiile în urma analizei cazului”, a mai precizat Toderiță.

Conform procedurilor, se vor purta discutii cu medicii și asistenții implicați, se va analiza rezultatul autopsiei, după care, se va stabili dacă se impune analiza cazului și în Comisie specială.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.