Sistemul de supraveghere video a Șelimbărului este FUNCȚIONAL

Știri de Sibiu, 31.07.2019

Sistemul de supraveghere video a comunei Șelimbăr și satelor aparținătoare, format din peste 60 de camere, este funcțional din luna iulie iar dispeceratul este coordonat de Poliția Locală.

Noul sistem de supraveghere, în valoare de aproximativ 68 de mii de euro, permite monitorizarea traficului în Șelimbăr, Veștem, Mohu și Bungard și aduce un plus de siguranță locuitorilor.

”S-a făcut recepția lucrărilor, s-a instituit dispeceratul iar sistemul este funcțional oficial din 21 iulie. Sunt instalate camere în toate punctele critice”, a declarat pentru StirideSibiu primarul Marius Grecu.

Cea mai mare concentrarea este în Șelimbăr, unde s-au instalat 40 de camere normale cu IR si camere cu sistem LPR/ANPR, inclusiv în zona Troiței și a Bulevardului Mihai Viteazu.

Sistemul este utilizat de Poliția Locală Șelimbăr, care oferă sprijin la solicitare angajaților MAI. Sunt vizate parcările mari, precum și intrările și ieșirile din localitate, monitorizarea urmând să se fac non-stop.

Un număr de 10 camere sunt dotate cu sistem infraroșu ce permite recunoașterea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor, oferind un management al ieșirilor și intrărilor din orice locație.

Investiția în valoare de aproximativ 68 de mii de euro a fost atribuită firmei Casido din Brăila, specializată în realizarea de sisteme de alarmă, pază şi securitate.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.