Sibiul, județul unde nu s-au găsit ”pirați rutieri”

Știri de Sibiu, 05.08.2019

Niciun transportator care a desfășurat activitate în județul Sibiu în perioada 1-4 august nu a fost găsit practicând transport ilegal de persoane, potrivit bilanțului acțiunii desfășurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Sibiu.

Oamenii legii au verificate peste 300 de vehicule, dintre acestea niciunul depistat ca făcand transport ilegal de persoane.

”În cadrul activităților desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, polițiștii rutieri împreună cu cei de la transporturi și cei de investigare a criminalității economice au controlat 342 de autovehicule, au testat alcoolscopic 206 conducători auto, au constatat 7 infracțiuni și au aplicat 280 de sancțiuni contravențional în valoare de aproximativ 80.000 de lei”, potrivit unui comunicat al IPJ Sibiu.

Singura neregulă în privința transportului public de persoane a fost găsită la un bărbat din Jina, care nu oferea bon fiscal călătorilor.

”Un șofer a fost depistat în timp ce efectua transport public de persoane pe ruta Jina – Sibiu fără a emite bon fiscal pentru serviciul prestat. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, din localitatea Jina, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.500 de lei”, se mai menționează în comunicat.

Verificările s-au făcut la nivelul întregii țări, la cererea ministrului interimar al Internelor, Mihai Fifor, urmare a tragediei de la Caracal, fiind depistați peste 200 de transportatori cu probleme legale.

”În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii au depistat 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați””, se menționează în comunicatul IPJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.