Weekend cu peste 10 mii de vizitatori în Muzeul Astra

Știri de Sibiu, 13.08.2019

Muzeul Astra continuă să atragă un număr însemnat de vizitatori la sfârșit de săptămână. Potrivit unui comunicat remis redacției, în perioada 9-11 august Muzeul ASTRA a înregistrat 10.610 vizitatori.

Pe durata celor trei zile, vizitatorii s-au putut bucura de programul Școala în satul traditional, care a oferit ateliere inedite copiilor, iar duminică, 11 august, un număr de 5.200 de persoane s-au bucurat de concursul culinar ”Bun gust și diplomație” organizat de Asociația Sibiu 1191 în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Inițiativa ajunsă la cea de-a II-a ediție, în colaborare cu Muzeul Astra, a reunit 10 echipe concurente care au gătit după rețete tradiționale reinterpretate.

Echipele care au gătit au fost trimise de companii importante din Sibiu, printre care amintim Dedeman, VISMA Software, DB Schenker Romania, Policlinica Medica , Rotary Club Sibiu , Consilo Web, Carrefour, Matec, Boromir și Ugostiteljsko turistička škola ( Scoala de catering si turism ), din statiunea Vrnjačka Banja , Districtul Raška, Republica Serbia, prima echipă din străinătate venită în premieră la eveniment. Echipa din Serbia a prezentat 20 de produse tradiționale sârbești într-un stand amenajat cu motive tradiționale din zona lor de proveniență.

Toți cei care au gustat din preparate au achitat suma de 15 lei/ porție, sub forma unei donații.

Potrivit organizatorilor, suma va merge în contul Palatului Copiilor in vederea renovarii si susținerii tinerilor sibieni care urmează cursurile de muzică . În cadrul evenimentului s-au gătit, spre exemplu, 350 de kilograme de tocană de diferite feluri, 50 kilograme de gulyaș, 100 kilograme de mămăligă, 50 kilograme de cârnați tradiționali și 50 de kilograme de varză.

Proiectul aflat la a doua ediție este cofinanțat de Primăria municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.