ANM: Val de caniculă la Sibiu urmat de instabilitate atmosferică

Știri de Sibiu, 13.08.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți actualizare meteo de Cod Galben de caniculă pentru judetul Sibiu urmată de informare meteo de instabilitate atmosferică și ploi abundente.

Codul Galben de disconfort termic accentuat și caniculă este valabil pentru ziua de marți.

”Canicula va persista pe arii extinse în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime, cu mult mai mari decât mediile climatologice specifice perioadei, se vor situa în general între 34 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și centrale”, anunță ANM.

Pe arii restrânse, în noaptea de marți spre miercuri temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

De miercuri dimineața, de la ora 09.00, intra in vigoare informarea metreo de instabilitate atmosferică și ploi insemnate, până în data de 16 august.

”Începând cu orele amiezii din ziua de 14 august, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în vestul regiunii, apoi aria lor se va extinde treptat și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, anunță ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.