Tradiții și gastronomie de pe Valea Târnavelor la Muzeul Astra

Știri de Sibiu, 13.08.2019

Comunitățile din Șeica Mică și Șeica Mare, judeţul Sibiu, vor expune duminică, 18 august, tradițiile și gastonomia locală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Cel de-al IV-lea eveniment din acest an desfăşurat în cadrul programului Târgul de ţară, sub egida programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor, va avea loc între orele 10.00 și 16.00 la Târgul de țară.

”Comunitățile Șeica Mică și Șeica Mare se află în centrul atenției noastre, pentru a reliefa tradiția culinară, prin pregătirea de mâncăruri și produse tradiționale, dar și prin prezentarea de obiceiuri și dansuri specifice zonei. De aici vor veni gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori, toți hotărâți să își arate cât mai bine priceperea în a face lucruri frumoase, plăcute sau gustoase. Producătorii veniți din Șeica Mică, alături de producătorii permanenți ai Muzeului ASTRA vor comercializa legume, produse din lapte și carne de oaie, produse apicole, siropuri, pâine de casă și prăjituri tradiționale.” , a declarat muzeogaful Raluca Iliuț.

Printre rețetele tradiționale pe care le vor găti socăcițele(bucătăresele din Șeica Mică) duminică la Târgul de țară regăsim ciorba de paparadă, chisătura pe pâine, ardei umplut și prăjitura cu scorțișoară. De asemenea, grupul școlar din Șeica Mică și ansamblul folcloric Florile Visei din Șeica Mare vor face aici demonstrații de dansuri populare, iar elevii școlii din Șeica Mică vor organiza un atelier de pictat cahle.

Acțiunea face parte din seria de evenimente prin care Muzeul ASTRA își propune să promoveze și să susțină produsele și cultura gastronomică din satul românesc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.