ANM: Cod Galben de ploi și vijelii pentru Sibiu

Știri de Sibiu, 14.08.2019

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru județul Sibiu și informare de ploi torențiale valabilă până vineri.

Codul Galben de instabilitate se instalează miercuri, de la ora 15.00 pana joi la aceeasi oră.
” Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat din vestul și nord-vestul regiunii, apoi și în restul teritoriului. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 55 – 70 km/h, iar temporar peste 80 – 90 km/h. Se vor semnala vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină”, avertizează ANM.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. De asemenea, miercuri, după-amiaza, local, disconfortul termic va persista.

În ziua de Sf. Maria vor continua manifestări de instabilitate atmosferică, până vineri dimineața.

” Vor fi intervale cu instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp”,anunță ANM.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.