CJAS Sibiu: Rețeaua medicilor de familie, împrospătată cu greu prin pensionări

Știri de Sibiu, 14.08.2019

Șapte medici de familie din județul Sibiu, majoritatea în vârstă de 70 de ani, au decis anul acesta să se pensioneze și să predea colegilor mai tineri pacienții aflați pe liste. În timp ce la Sibiu și Poiana Sibiului medicii s-au retras definitiv din activitate, la Mediaș preferă să profeseze și după pensionare, alături de tinerii care au preluat pacienții, potrivit Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu.

”În Poiana Sibiului, un medic de 70 de ani s-a pensionat iar pacienții, probabil, se vor înscrie la celălalt medic. În Sibiu, în cabinetele din Ștrand s-a pensionat un medic al cărui praxis nu a fost preluat (dr. Căluțiu), dar pacienții se distribuie la ceilalți medici(…) În rest, au fost preluate praxisuri în zona Centrală, pe strada Șelarilor, de la dr. Nedelcu, iar în cazul dr. Jiga praxisul a fost preluat de un alt medic din Țiglari”, au precizat miercuri, în conferință de presă, reprezentanți ai CJAS Sibiu.

Referitor la opțiunile pe care le au pacienții tratați până acum de medicii care s-au pensionat, oficialii CJAS Sibiu spun: ”Merg la cabinet și găsesc un alt medic. Fie găsesc un alt medic la care optează să rămână, fie își iau fișa și merg la cabinetul la care doresc să se înscrie. În cazul în care pacienților li se refuză predarea fișei medicale, sunt sfătuiți să se adreseze Casei de Asigurări”.

La Mediaș, unde s-au înregistrat până acum trei pensionări, situația este diferită de cea de la Sibiu.

Doctorii pensionari au ales să profeseze în continuare în cabinetele
medicilor tineri care au preluat praxisul de anul acesta, informează CJAS.

La nivelul județului Sibiu, asistența medicală primară este asigurată de 270 de medici de familie, dintre care 241 titulari și 29 angajați. Din cei 241 de medici titulari, 171 își desfășoară activitatea în mediul urban și 70 în mediul rural.

Lista medici de familie pensionați în 2019 în județul Sibiu:
Sibiu:

  • dr. Dorina Căluțiu
  • dr. Elena Nedelcu
  • dr. Marina Jiga

Poiana Sibiului:

  • dr. Elena Baciu

Mediaș:

  • dr. Muntean Ileana
  • dr. Cichi Adelbert
  • Sorin IugaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Un Răspuns

  1. Pacientul tranzanctionat says:

    Cat costa listele de pacienti? Cum se vand? Conteaza banul sau calitatea?