IPJ Sibiu: Opririle și pentru un selfie duc la blocarea circulației în zona Bâlea

Știri de Sibiu, 15.08.2019

Poliția Sibiu face apel la fair-play și înțelegere din partea șoferilor în perioada minivacanței prilejuită de Sărbătoarea Sf. Maria, având în vedere fluxul mare de mașini ce vor rula pe drumurile naționale, cu precădere pe DN7C Transfăgărășan unde orice oprire pe traseul montan poate genera blocaje majore.

Asrfel, în perioada 15-18 august, ”se anticipează creșteri semnificative ale valorilor de trafic, îndeosebi pe DN 7C (Transfăgărășan), DN 1 (Sibiu – Veștem – limită cu județul Brașov) și DN 7 (Veștem – limită cu jud. Vâlcea)”, avertizează Poliția.

Având în vedere interesul mare pentru zona montană Bâlea, polițiștii atrag atenția turiștilor să nu oprească mașinile carosabil pentru că orice astfel de parcare poate duce la blocaje.
”Îi sfătuim pe conducătorii auto ca, în cazul în care zona unde doresc să staționeze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile astfel încât să nu afecteze fluența traficului. Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă”, avertizează Poliția Sibiu.
În același timp, pietonilor li se recomandă atenție sporită.

”Temperaturile ridicate, dar și vremea închisă, ploioasă accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”, mai recomandă IPJ Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.