Sibiu Rally Romania: Trei zile de spectacol cu mașini de epocă

Știri de Sibiu, 15.08.2019

Timp de trei zile, în perioada 15-17 august, iubitorii de mașini pot admira pe drumurile județului Sibiu noua ediție a competiției Sibiu Rally Romania, eveniment dedicat vehiculelor istorice și mașinilor electrice. Cea mai veche mașină înscrisă în concurs este un Renault Torpedo din 1920.

”Modele prestigioase care au scris istorie de-a lungul timpului vor concura într-o nouă ediție de poveste a raliului de regularitate Sibiu Rally Romania. Cea mai veche mașină din concurs este un Renault Torpedo din 1920 care va fi condus de Emil Mitranovici, iar printre modelele speciale care vor fi la start se mai numără și un Ford A din 1929, un Mercedes-Benz 230 SL din 1963, un Ford Mustang Fastback din 1968 sau un Lamborghini Espada din 1971”, anunță organiatorii.

De asemeena, la start vor fi 5 echipaje. Trei dintre ele vor lua startul cu un model BMW i3, unul cu Nissan Leaf și un echipaj cu Renault Zoe.

Joi, 15 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, are loc startul festiv, urmat de o paradă pe străzile din centrul orașului, mașinile vor putea fi admirate până la ora 21:00 în Piața Mică.

Vineri, 16 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu. Între orele 15:00 și 17:00 mașinile vor putea fi admirate la Conacul Maria Theresa din Orlat.

Sâmbătă, 17 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00.

După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Sibiu Rally Romania este etapă înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), etapă în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România (RCR) și etapă în Campionatul Regional de Raliuri de Regularitate (CEERT).
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.