Festivalul Medieval revine cu peste trei sute de artiști la Sibiu

Știri de Sibiu, 16.08.2019

Peste 300 de artiști participă la Sibiu, în luna august, la cea de-a nouăsprezecea ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”, dedicată ”Blestemului Vrăjitoarei”, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Festivalul oferă în perioada 23 -25 august, tradiționalele tabere medievale, atelierele creative și concerte ce vor transforma Piața Mare a Sibiului într-un iarmaroc.

Festivalul va debuta vineri, 23 august, în Piața Mare din Sibiu cu Iarmarocul Medieval, unde publicul va fi angrenat în diverse activități și ateliere.

”Prima zi de festival, cea de vineri 23 august, va aduce în fața celor care ajung în Piața Mare, animații și tehnici de luptă – tabere medievale, expoziții de costume, arme, armuri și piese de artilerie specifice perioadei medievale si expoziții de armament ofensiv și defensiv corespunzător secolelor IX – XII. De asemenea veți găsi aici numeroase ateliere pentru copii și adulți , cu pistă de inițiere în circ, jonglerie și echilibru”, anunță organizatorii.

Tot vineri va avea loc și parada festivalului ”unde vor defila toate personajele magice afectate de blestemul vrăjitoarei Despina”,

Parada va vor porni din Parcul Cetății și vor străbate Bulevardul Coposu – Piața Unirii – Pietonala Nicolae Bălcescu – Piața Mare. Ziua se va încheia cu recitalul medieval al celor de la Hoolloenek Hungarica de la ora 21.00 și cu un spectacol de teatru pirotehnic Balada Zmeului – Ordinul Solomonarior.

Demonstrații de tăiat cu spada și lupte demostrative în ziua a II-a

Sâmbătă sunt deschise ateliere de creație pentru copii realizate de Teatrul Gong, ateliere creative de lucru în piele și cupru corespunzătoare perioadei medievale făcute de către Paladinii de Terra Medies.Publicul va putea asista la reprezentații de dansuri medievale și la demonstrații de tir cu arcul tradițional.

Peregrinii vor sustine un concert și animație stradală pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu, iar în Piața Mare se va pune un scenă un spectacol de teatru pentru copii ”ALADDIN” de la Teatru Strada.
Cea de a doua zi a festivalului se va încheia cu spectacole de teatru medieval, ”Pactul regelui” al celor de la Asociația Culturală „Asserculis’’ și Cavalerii Coroanei – Teatru Strada” iar seara vor fi concerte medievale susținute Nomen est Omen, Holloenek Hungarica, Truverii și Cimpoierii din Transilvania.

Spectacole în premieră în cea de a treia zi

Porivit comunicatului transmis de organizatori, ultima zi de festival este dedicată ”blestemului Despinei și îi duce pe locuitorii anului 1519 înapoi în trecut”.

”Ziua a treia de festival oferă bucurie, amuzament și ultimele repetiții pentru a înfrunta vrăjtoarea”, precizează organizatorii.

Tot duminică, în Piața Mare a Sibiului publicului I se va oferi TRIXI SHOW – spectacol commedia dell arte – Teatru Aureliu Manea Turda și de Hoțul neprins – spectacol de teatru – Asociația Culturală „Asserculis’’.

Festivalul Medieval – Blestemul Vrăjitoarei se va termina cu concertul medieval al trupei belgiene PRIMANOCTA, prezentă în premieră la Sibiu.

”După trei zile de aventuri și pregătiri intense alături de oamenii prezentului, locuitorii Sibiului din anul 1519 se vor întoarce unde le este locul, iar dezlegarea definitivă a blestemului va fi marcată de spectacoul pirotehnic al celor de la Crispus – The Art of Fire”, mai transmit organizatorii.
Proiectul este inițiat de Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.