Majorările salariilor din sistemul medical depășesc 160 mil. lei la Sibiu

Știri de Sibiu, 16.08.2019

Creșterile salariale acordate anul acesta personalului medical și personalului nemedical care lucrează în spitalele publice din județul Sibiu depășesc suma de 160 milione lei, plata fiind asigurată până la finalul anului, a declarat Vasile Spinean, directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu.

”Banii care se vor asigura de către Casa de Asigurări de Sănătate pe cele două componente- servicii medicale și influente salariale, se vor asigura până la sfârșitul anului”, a precizat Spinean în conferință de presă.

Potrivit șefului CJAS Sibiu, la nivelul județului Sibiu influențele salariale care reprezintă creșterile de salarii acordate medicilor și personalului nemedical este de peste 162 milioane lei.

Anul acesta a fost aprobată suma de 162.952.310.000 lei pentru influențele determinate de creșterile salariale aferente personalului încadrat în unitățile sanitare publice, bani suficienți până în luna noimebrie, iar suma de 5.641.000 a fost reținută la nivelul CJAS Sibiu, urmând să fie contractată în trimestrul IV al acestui an.

Pentru asigurarea serviciilor medicale, CJAS Sibiu a semnat contracte cu spitalele din județ în valoare de 170.506.402,65 lei, cea mai mare sumă, de 83.166.456,23 lei fiind atribuită Spitalului Clinic Județean Sibiu, unitate sanitară ce dispune de 978 de paturi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.