Investiții de 7,6 mil. lei în lacurile și parcul balnear de la Ocna Sibiului

Știri de Sibiu, 22.08.2019

Peste aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în statiunea balneară Ocna Sibiului, banii urmând să fie direcționați către modernizarea parcului balnear, amenajarea unui camping turistic, a unui parc de rulote și a unei zone pentru corturi.

Contractul de finanțare, în valoate de 7,6 milioane de lei, este finanțat în proporție de 90% de Ministerul Turismului.

„Am semnat contractul de finanțare la Ocna Sibiului și consider că astfel am făcut un pas important pentru ca stațiunea balneară Ocna Sibiului să redevină un adevărat punct de atracție turistică. Așadar, aproape 7,6 milioane de lei vor fi investite în statiunea balneară Ocna Sibiului, iar Ministerul Turismului asigură o finanțare de 90% din investiția de bază”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului, într-un comunicat remis redacției de PSD Sibiu.

Potrivit acestuia, aproximativ 200 de mii de turisti vin la Ocna, stațiune renumită pentru cele 7 lacuri cu apă sărată din parcul balnear.

”Aproximativ 200.000 de turiști ajung la Ocna Sibiului an de an, dar sunt sigur că numărul acestora va crește după finalizarea proiectului pe care tocmai l-am semnat. În plus, Primăria Ocna Sibiului a depus un proiect de reabilitare a unui pachet de șase străzi din stațiune prin programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, programul demarat, anul trecut, de Guvernul României, care asigură finanțarea în proporție de 100%. Stațiunea balneară beneficiază și reabilitarea mai multor străzi prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cu bani de la guvern”, a mai spus Trif.

Banii alocați de la Ministerul Turismului vor fi utilizați și pentru crearea tuturor rețelelor de apă, canal și de electricitate, amenajarea unor alei pietonale, precum și amenajarea unor locuri de joacă pentru copii și construcția unei clădiri administrative dotată cu dușuri, toalete, bucătărie, mașini de spălat și spații de depozitare, se mai meționează în comunicat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.